6 herfst pompoen recepten

De nummer 1 groente van de herfst: de pompoen. En niet alleen vanwege Halloween, maar ook in je eten kan je er heerlijk mee variëren. En daarom show ik je de 5 lekkerste pompoen recepten plus een heerlijke bonus!pompoenpannenkoek-2

Pompoenpannenkoek

Je kunt je ochtend niet beter starten dan met een pannenkoek. Of misschien wel? Door er stiekem groenten in de pannenkoek te verwerken, heb je al meteen een vinkje gezet bij groenten. Ideaal! Deze pompoenpannenkoek is heerlijk vullend en warm van smaak.

hartige vegetarische pompoentaart

Hartige vegetarische pompoentaart

Jezelf verwennen met een stukje taart is altijd leuk. Zo ook deze quiche-achtige taart met pompoen en paprika. Eenvoudig om te maken, maar een waar feestje op tafel. De taart maak je van bladerdeeg en vul je met de groenten, eimengsel en mozzarella. Succes gegarandeerd deze hartige vegetarische taart!

curry met pompoen

Thaise rode curry met pompoen

Dat er veel variatie mogelijk is met curry, dat heb je misschien al gezien bij al mijn andere curry recepten. Een Aziatische curry is één van mijn favoriete dingen om te maken en sla ik nooit over. Een Thaise rode curry is van zichzelf al lekker pittig en warm van smaak, dus het leek met niet meer dan logisch dat het toevoegen van pompoen aan de Thaise rode curry een rake combinatie zou zijn. And we scored!

pompoen appel ovenschotel

Pompoen casserole

We hebben nu gezien dat je de meest populaire herfstgroente makkelijk en heerlijk kunt gebruiken bij het ontbijt, het diner en heerlijk met kruiden. Dit gerecht is een combinatie van alledrie! Het is avondeten, maar dankzij de crumble van havermout komt het ook heel dicht bij in de buurt van een havermout ovenschotel die je zou kunnen maken als ontbijt, helemaal omdat je in deze pompoen casserole ook appel toevoegt. En de kruiden? Die maken het gerecht echt helemaal af!

pompoenmuffins

Spicy pompoen cheddar muffins

Helemaal out of the box gaan? Als je pannenkoeken kunt maken, zijn muffins niet een ver van je bed show. Met deze ingrediënten echter wordt het wel een hele interessante show. De combinatie van deze groente met chilipeper en cheddar kaas maken deze hartige pompoen cheddar muffins een baksel waarmee je je vrienden en familie echt kunt verrassen!

pompoencupcake-1

Pompoencupcakes

Na al deze gezonde gerechten is het tijd voor de bonus. Deze onweerstaanbaar heerlijke pompoencupcakes met een chocolade ganache en karamellaagje. Chocolade en karamel zijn altijd een goed idee en de smeuïge cupcakes maken het helemaal af.The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.