Dit plant based gericht zit vol met lekkers. Een heerlijk gekruide chili van linzen, in een warme, gepofte zoete aardappel met een romige zoetzure citroensaus van cashewnoten. Deze pompoen linzen chili in gepofte zoete aardappel is goed voor body, mind & soul.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 4 zoete aardappels
  • 200 ml gezeefde tomaten
  • 60 gram geroosterde pompoen
  • 90 gram linzen
  • 1 bouillonblokje
  • 1/8 tl chili
  • 1/8 tl cayennepeper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl koriander
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 el cacaopoeder

Voor de citroensaus:

  • 80 gram cashewnoten
  • 2 el citroensap
  • 6 el water
  • 1/2 tl peper
  • 1/4 tl zout
  • 1/4 tl knoflook

pompoen linzen chili 2

Hoe maak je de pompoen linzen chili?

  • Rooster de pompoen in de oven als je dat nog niet hebt gedaan en week de cashewnoten in water.
  • Doe de linzen samen met 250 ml water in een pan en laat ze een paar minuten meekoken.
  • Voeg daarna alle kruiden voor de chili toe samen met de gezeefde tomaten, pompoenpuree en het bouillonblokje.
  • Kook alles voor 20 minuten en voeg water toe indien nodig.
  • Prik gaatjes in de zoete aardappels en plaats ze voor ongeveer 5 minuten in de magnetron zodat ze zacht worden.
  • Haal de cashewnoten uit het water en voeg ze samen met andere ingrediënten voor de saus toe aan de blender.
  • Blend alles tot een mooie gladde saus.
  • Snijd de zoete aardappels bovenin open en vul ze met de chili en top het af met de saus.

Deze pompoen linzen chili bestaat uit verschillende lagen en stappen en je hebt er een blender, pan en magnetron voor nodig, waardoor dit recept wat moeilijk lijkt om te maken. Niets is minder waar. Het kost niet veel moeite en niet lang erna heb je een heerlijke, warme maaltijd klaar staan. Deze chili zit bomvol goede dingen. De linzen bevatten veel eiwitten, ijzer en vezels waardoor je sneller verzadigd bent en de pompoen en zoete aardappel zijn echte krachtgroenten. Zoete aardappel is goed voor de stofwisseling, zit boordevol vitamine B6, heeft een lage GI en helpt tegen stress. En pompoen heeft dezelfde voordelen als linzen en zorgt voor een stralend huidje, een lagere bloeddruk en een beter immuunsysteem.

pompoen linzen chili 3

Als je nog geen pompoenpuree hebt, kun je deze eenvoudig maken door de pompoen door midden te snijden en deze 45 minuten op 200 graden te roosteren. Laat hem afkoelen en snijd daarna het vruchtvlees en de schil weg. Neem de pompoen en prak deze tot een puree. Ok moet je de cashewnoten wellen in wat water voor minstens 10 minuten. Begin met het koken van de linzen in een pan met 200 ml water. Laat dit zo een paar minuten koken en voeg daarna de gezeefde tomaten, pompoenpuree, bouillonblokje en de kruiden voor de chili toe. Kook de chili voor ongeveer 20 minuten tot de linzen helemaal zacht zijn en alles op smaak is gekomen. Voeg eventueel wat meer water toe indien nodig.

Ondertussen kun je de zoete aardappelen poffen. Dit doe je door wat gaatjes met een vork te prikken en vervolgens de aardappels in de magnetron te doen voor ongeveer 5 minuten. Meestal zijn de aardappels dan zacht genoeg. Laat ze wat afkoelen. Je kunt ook de zoete aardappels in de oven doen als je dit lekkerder vindt. Voor de citroensaus doe je de gewelde cashewnoten in een blender samen met de kruiden, citroensap en wat water. Blend het tot een gladde saus. Als de zoete aardappels zijn afgekoeld, kun je er een snede in maken en de zoete aardappel vullen met het chili mengsel. Top de gepofte aardappel af met de citroensaus.

Nieuwsbrief

Start jouw journey naar een happy & healthy leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.