havermoutpap-met-pompoen

Pompoen havermoutpap

Geniet van een heerlijk warm herfstontbijt tijdens deze gure dagen. Met deze pompoen havermoutpap warm je je heerlijk op voordat je de kou intrekt en aan je dag begint.

Wat heb je nodig? (voor 1 ontbijt)

100 gram pompoen
40 gram havermout
1 scoop eiwitpoeder
10 gram pompoenpitten

100 gram pumpkin
40 gram oats
1 scoop whey powder
10 gram pumpkin seeds

Kook de pompoen 45 min op 180 graden.
Schep de pompoen in een keukenmachine en maak er purree van.
Doe de pompoenpurree in een kom met de havermout, 100 ml water en het eiwitpoeder.
Doe de havermoutpap 2 minuten in de magnetron.
Decoreer met de pompoenpitten.

pompoen-havermoutpap

Hoe maak je de pompoen havermoutpap?

Ben jij ook die persoon die altijd blij wordt van nieuwe dingen ontdekken en de veelzijdigheid van ingrediënten die je kunt gebruiken? Ik in elk geval wel! Elk jaar ga ik volledig los met pompoen en elke keer verrast deze groente me.

Doordat deze groente, met zoals wortel en zoete aardappel, erg zoet is, kan je ze ook gebruiken om mee te bakken. En dat is erg handig, want zo krijg je stiekem lekker veel groenten binnen zonder dat je het per se proeft.

gezonde-havermoutpap-met-pompoen

In Amerika hebben ze van die handige blikken met kant en klare pompoenpurree erin. Helaas hebben ze die nog niet uitgevonden hier (althans niet dat ik weet) en dus maken we de pompoenpurree even zelf. 

Dat doe je door allereerst een pompoen 45 minuten op 180 graden in de oven te doen. Snijd de pompoen doormidden en schep het vruchtvlees in een keukenmachine. Blend het even en daar heb je je voorraadje aan pompoenpurree.

kruidige-pompoen-havermoutpap

De pompoenpurree maak je door de pompoen met de havermout, het eiwitpoeder en 100 ml water in een kom te doen. Roer het door elkaar en doe de pompoen havermoutpap 2 minuten in de magnetron of totdat het merendeel van het vocht weg is. Top de pompoen havermoutpap af met de pompoenpitten.The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.