pompoen curry

Pompoen curry met geroosterde zoete aardappel en kikkererwten

Deze warme goudkleurig curry ziet er niet alleen smakelijk uit, hij warmt je ook vanbinnen op met een pallet van rijke smaken en boordevol groenten. Hier het recept voor een pompoen curry met geroosterde zoete aardappel en kikkererwten.

Wat heb je nodig? (voor 3 porties)

  • 1/2 flespompoen
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 ui
  • 1 stengel citroengras
  • 1/4 tl komijn
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/4 tl paprikapoeder
  • snuf knoflookpoeder
  • snuf koriander
  • 1 blik kikkererwten
  • 2 medium zoete aardappels
  • 200 gram ongekookte rijst
  • cashewnoten als topping

pompoen curry 3

Hoe maak je de pompoen curry?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Verwijder de schil van de pompoen en snijd in blokjes
  • Doe de pompoen in de pan en bak aan
  • Snijd de ui klein en voeg toe aan de pompoen
  • Voeg ook de citroengras, de kruiden en kokosmelk toe aan de pan
  • Laat de curry saus op zacht vuur dikker worden voor 20 minuten
  • Snijd de zoete aardappel in blokjes
  • Leg de zoete aardappel samen met de kikkererwten op een bakplaat
  • Besprenkel met olie en wat zout en doe 20 minuten in de oven
  • Kook de rijst volgens de verpakking
  • Doe de pompoen curry in een blender en blendt tot een gladde saus
  • Schep wat rijst met de pompoen curry op een bord
  • Top af met de geroosterde groenten en wat cashewnoten

Een curry met zoveel smaak en textuur heb ik nog nooit gehad. En het beste van alles: de curry zit boordevol groenten, yuhum! De pompoen en zoete aardappel zorgen voor een heerlijk vullend gevoel en als je het mij vraagt is dit een perfecte maaltijd voor een koude avond. Het recept is niet moeilijk, maar kost misschien wat meer tijd en wat meer handelingen dan je van mij gewend bent. Dus als je niet in een rush ben, is het zeker een aanrader!

pompoen curry 2

Als eerste verwarm je de oven voor op 200 graden zodat hij vast goed warm is als je daar straks mee verder gaat. Maar we beginnen met de curry zelf. Verwijder de schil en pitten van de pompoen en snijd de flespompoen in blokjes. Bak ze vervolgens aan in een pan met wat kokosolie. Doe hetzelfde met de ui. Snijd ze in stukjes en voeg toe aan de pompoen. Roerbak voor een paar minuten en voeg daarna de citroengras, alle kruiden en de kokosmelk toe. Nu laat je de curry op smaak komen op een zacht vuur terwijl de saus langzaam iets dikker wordt.

Terwijl de curry lekker aan het pruttelen is, bereid je de geroosterde groenten voor. Was de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Voeg deze samen met de kikkererwten op een bakplaat en besprenkel het met wat olie en zout. Doe de groenten vervolgens 20 minuten in de oven of totdat ze goudbruin zijn. Ondertussen kan jij de rijst koken volgens de verpakking. Als de geroosterde groenten bijna klaar zijn, kun je de pompoen saus maken. Dit doe je door de curry in een blender te stoppen en te mixen totdat je een gladde saus hebt of je gebruikt een staafmixer. Schep wat rijst en wat van de pompoen curry op een bord en top het af met de geroosterde zoete aardappel en kikkererwten. Voeg ook naar smaak wat cashewnoten toe.

Nieuwsbrief





1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.