pompoen chili 1

Pompoen chili

Jouw typische chili maar dan met een herfst twist door er pompoen en kruidige kaneel aan toe te voegen. Ben jij klaar voor de pompoen chili?

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

400 gram pompoen
400 ml gezeefde tomaten
1 blikje gemengde bonen
1 ui
1 paprika
1 bouillonblokje
1/2 tl knoflook
1/2 tl komijn
1 tl paprikapoeder
1/4 tl chilipoeder
1 tl kaneel

pompoen chili 2

Hoe maak je de pompoen chili?

  • Snijd de pompoen doormidden, bak hem in de oven voor 20 minuten en snijd de pompoen in blokjes. Of neem pompoenblokjes uit de diepvries.
  • Bak de pompoenblokjes in een roerbakpan.
  • Snijd een ui in stukjes en voeg toe aan de pompoen.
  • Doe de pompoen en ui dan samen met de gezeefde tomaten toe aan een blender en blendt tot een saus.
  • Doe de saus terug in de pan en voeg alle kruiden en het bouillonblokje toe.
  • Laat de chili 10 minuten sudderen op laag vuur.
  • Voeg de bonen toe en laat nog een paar minuten mee sudderen.

Het is misschien een beetje raar om pompoen te toe voegen aan een Mexicaanse chili waar ze naar mijn idee het woord pompoen niet eens kennen. In elk geval ik ken geen Mexicaanse gerechten met pompoen erin. Dus dan maken we er zelf maar eentje. Dit is een chili zoals je die traditioneel gezien kan verwachten alleen is hij vegetarisch en heb je meer saus in de chili. En de pompoen dus ;).

pompoen chili 3

Je kan in de supermarkt een verse pompoen kopen en deze roosteren in de oven waarna je hem in blokjes snijd. Of je kan gewoon een slimme domestic goddess zijn en kant en klare pompoenblokjes uit de diepvries kopen. In het laatste geval bak je de blokjes even gaar in de pan. Snijd ook een ui klein en voeg deze toe aan de pompoen. 

Als de ui glazig is doe je alle groenten in een blender samen met de gezeefde tomaten. Blend alles net zo lang tot je een gladde saus krijgt. Doe de saus nu terug in de pan en voeg alle kruiden en het bouillonblokje toe. Zet nu het vuur op laag en laat de pompoen chili zachtjes gaar koken in zo’n 10 minuten. Voeg daarna nog de bonen toe en laat deze nog even meesudderen voor je alles serveert.

Zin in nog een vegetarische chili? Probeer dan eens deze chili met kikkererwten.The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.