pompoen brownies

Zin in een heerlijke snack die zo klaar is, alleen maar goeds bevat en waarin stiekem groente in zit? Deze chocoladevolle pompoen brownies zijn jouw snack!

Wat heb je nodig? (voor 12 brownies)

  • 200 gram pompoenpuree
  • 2 el rauwe cacaopoeder
  • 1 banaan
  • 1 el honing
  • 100 gram havermout
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1 el kaneel
  • walnoten

pompoen brownies 3

Hoe maak je de pompoen brownies?

  • Als je nog geen pompoenpuree hebt, verwarm dan de oven voor op 200 graden en rooster de pompoen voor 45 minuten zodat deze zacht wordt.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de pompoenpuree, banaan en honing in een keukenmachine en mix tot een gladde pasta.
  • Voeg daarna het cacaopoeder, havermout en kruiden toe en mix net zolang tot je een goed brownie beslag hebt.
  • Schep het beslag in een ingevette (vierkante) ovenschaal en decoreer met de walnoten.
  • Bak de pompoen brownies voor 20 tot 25 minuten in de oven en laat goed afkoelen.

Deze pompoen brownies zijn de perfecte herfst snack waar je jezelf lekker op kunt trakteren. Niet alleen zitten deze brownies boordevol goede en natuurlijke ingrediënten, doordat er ook de groente pompoen inzit, heb je meteen net wat meer groenten dat je binnenkrijgt en nog op een lekkere manier ook! Daarnaast zijn deze pompoen brownies vegan, zuivelvrij en ook glutenvrij als je de juiste havermout hebt. Je kan ook amandelmeel of boekweitmeel gebruiken.

Pompoen is een goede bron van vezels en zit vol beta-caroteen wat goed is voor je huid en haar. En van cacao weten we dat het je lekker blij maakt en daarnaast zit het ook vol met magnesium wat goed is voor je energievoorziening. En walnoten dragen bij aan een goede werking van je schildklier en bevatten veel goede vetten. Ook zitten ze vol met vitamine E en melatonine waardoor het stress vermindert.

pompoen brownies 2

Voor de pompoen brownies heb je pompoenpuree nodig die ik zelf altijd maak door pompoen zacht te roosteren. Heb je zelf een verse pompoen of kant en klare pompoenblokjes? Dan kun je deze eenvoudig roosteren door de pompoem ongeveer 45 minuten te roosteren op 200 graden. Laat de pompoen afkoelen, haal de schil eraf en snijd hem in kleinere stukjes.

Begin met het maken van de pompoen brownies door de oven voor te verwarmen op 180 graden. Daarna pak je je keukenmachine erbij waar je de pompoenpuree, banaan en honing in doet. Mix alles tot een gladde puree en voeg daarna de droge ingrediënten als de havermout, cacaopoeder en de kruiden toe en mix tot een brownie beslag. Het liefste bak je de brownies in een vierkante ovenschaal, maar als je die niet hebt dan werkt elke andere ovenschaal ook. Spray deze goed in en schep daarna het brownie beslag in de ovenschaal. Decoreer ze met de stukjes walnoot en bak de pompoen brownies voor ongeveer 20 tot 25 mimuten in de oven. Laat ze goed afkoelen voor je ze opsmult!

Nieuwsbrief

Start jouw journey naar een happy & healthy leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.