bananenbrood-met-pompoen

Pompoen bananenbrood

Wat als je tijdens de herfst zin hebt in bananenbrood? Dan maak je er een extra kruidige pompoen bananenbrood van.

Wat heb je nodig? (voor 1 brood)

2 bananen
200 gram pompoen
150 gram amandelmeel
3 eieren
1 el kaneel
1 tl koek & speculaas kruiden
1 el honing

gezonde-cake-met-groente

Hoe maak je het pompoen bananenbrood?

Ik had al een behoorlijke tijd geen bananenbrood gemaakt. Soms heb ik van die perioden dat ik graag bak en het vervolgens weer maanden niet doe. Wat nergens op slaat haha en een bananenbrood is zo gemaakt. 

Een collega van me, die voornamelijk van pizza’s en bier houdt, hoorde me eens vertellen over bananenbrood en hij was er wel benieuwd naar. Na maanden kreeg ik weer een bakbui en met mijn pompoencraving besloot ik beide te combineren en mijn collega’s te verrassen. 

pompoen-bananenbrood

Dat deed ik door eerst op 200 graden een pompoen 45 minuten in de oven gaar te koken. Dit kan je doen door de pompoen heel of door de helft in de oven te doen en er gaatjes met de vork in te prikken. Zo heb je er geen omkijken naar en heb je heel eenvoudig zachte pompoen.

Als de pompoen klaar is, laat je hem eerst afkoelen en daarna maal je de pompoen tot purree in de keukenmachine. Doe de rest van de ingredi├źnten erbij en pulseer het tot een mooi egaal beslag. 

Doe het beslag in een cakeblik en doe het pompoen bananenbrood 45 minuten in de oven op 200 graden. Laat het pompoen bananenbrood goed afkoelen en bewaar het in aluminiumfolie in de koelkast.

gezonde-pompoen-bananenbrood

 The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.