pizza-met-havermout-bodem-2

Pizza met havermoutbodem? Ja, ik kreeg er ook niet meteen pretlichtjes van in mijn ogen, maar gezond is het natuurlijk wel! Tel daarbij op dat havermout uit de oven lekker knapperig wordt en het je lichaam goed voedt, dan kon ik niet anders dan deze gezonde versie uit te proberen! En stiekem kan ik je verklappen dat dit mijn favoriet is geworden (ook omdat ie sneller klaar is!)

Wat heb je nodig? (voor een grote pizza voor 1-2 personen)

175 gram havermout
2 eieren
1 eetlepel olijfolie
peper en zout
2 eetlepels Italiaanse kruiden (oregano, basilicum en tijm)
2 blikjes tomatenpurree (of 1 grote)
100 gram gehakt, chorizo of kip
1 paprika
1 ui
2 schijfjes ananas
50 gram courgette
1 bol mozzarella
eventueel wat geraspte kaas

pizza-met-havermout-bodem-5

Hoe maak je het?

Verwarm de oven vast voor op 170 graden en vet je bakplaat alvast in. Doe in een bak de havermout, eieren, alle kruiden en de olijfolie en roer alles goed door elkaar. Kneed het desnoods nog even goed door met je handen en spreid het ‘deeg’ uit over de bakplaat. Het is niet echt een vast deeg, dus je kunt het beste het deeg met vochtige handen egaal maken. Bak de bodem in zo’n 8 minuten af.

pizza-met-havermout-bodem-4

Terwijl de pizza met havermoutbodem in de oven staat, snijd je alle groenten en vlees in stukken. Bak het gehakt of de kip even gaar in een pan en als je chorizo gebruikt, kan je dit eventueel ook doen, maar je kan ook gewoon de stukjes straks op de pizza leggen. Natuurlijk kan je zelf de toppings kiezen die je lekker vind. Wel raad ik je aan om lekker veel groenten te gebruiken om de voedzame en gezonde avondmaaltijd vast te houden :).

pizza-met-havermout-bodem-1

Als de bodem klaar is, smeer je de tomatenpurree uit over de bodem, eventueel aangelegd met wat water. Leg de plakjes mozzarella eroverheen en beleg de pizza verder met jouw favoriete toppings. Ik maak er altijd een heel bouwwerk van om een goed vullende maaltijd te krijgen (en ik nooit kan kiezen haha). Je pizza moet dan nog een kwartiertje in de oven en dan is het genieten geblazen!

pizza-met-havermout-bodem-3

Ziet hij er niet superlekker uit? Ik was bang dat de korst niet erg knapperig zou zijn omdat ik nu niet de beste oven heb (een kleine combi) maar zelfs daarin is hij echt goed gelukt, laat staan hoe hij wordt als je een echte, echte oven hebt! Deze pizza moet ik gewoon vaker maken en staat echt op nummer 1 van gezonde pizza’s, gevolgd door de Italiaanse wrap pizza, de pizza met bloemkoolbodem, de pizza met courgette bodem en de pizza zonder korst. Keuze genoeg dus! Oja, en deze pizza was natuurlijk veel te veel voor mij alleen, dus ik heb de restjes heerlijk de volgende dag als lunch op, ultiem!

Heb jij weleens een gezonde pizza gemaakt en welke is jouw favoriet? Inspiratie is altijd welkom :D.

17 gedachten over “Pizza met havermoutbodem”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *