Pizza met courgette bodem

courgette_pizza1
De laatste paar maanden eet ik elke keer weer een andere soort pizza. Ik zag al tijden geleden een recept van een courgette bodem, die stiekem alweer gezakt was. Toen ik mijn lijstje doorbladerde op zoek naar een lekker recept kwam ik deze weer tegen en ik besloot hem gelijk te maken!

Wat heb je nodig?
Het is van oorsprong een Amerikaans recept en ik vond het voor 1 pizza nogal veel, dus ik heb uiteindelijk de porties iets aangepast, omdat ik denk dat je met de vulling die je erop doet echt voldoende aan 1 pizza hebt.

1 courgette
1 klein eitje
een flinke portie Parmezaanse kaas of mozzarella (ongeveer 100 gram denk ik)
tomatensaus
geraspte kaas
mozzarella
groente en/of vlees voor op je pizza

courgette_pizza4
Hoe maak je het?
Had ik al verteld dat deze pizza best easypeasy is? Okee er gaat natuurlijk niets boven een diepvriespizza in de oven gooien, maar wil je een goede en lekkere maaltijd, dan is deze pizza helemaal the bomb! Wat je doet is eerst even je courgette rapsen met een juliennerasp. Dan moet je het vocht zo goed mogelijk uit de courgette krijgen. Je hebt van die speciale zakken waar je producten in kunt doen en deze dan uitwringen, maar ik heb old school mijn handen gebruikt. Dit moet je wel goed doen, anders krijg je een slappe en vochtige bodem. Ik zit trouwens sowieso nog te twijfelen over het ei. Ik snap dat het beter bindt, maar ik vond de bodem alsnog best vochtig, helemaal als het je niet lukt de courgette goed droog te krijgen. Misschien dat ik het de volgende keer weglaat en hoop dat de combi kaas en courgette ook goed blijft plakken :). Doe de courgette in een kom en voeg wat zout toe en laat het even staan. Rasp ondertussen vast de Parmezaanse kaas en verwarm de oven voor op 230 graden. Voeg de kaas toe aan de courgette en meng dit samen met het ei tot een vast mengsel. Schep het mengsel op een ingesprayde bakplaat tot een cirkel of gewoon een rechthoek. De bodem moet zo’n 15-20 minuten in de boven en hij moet een beetje bruin geworden zijn. Je kunt anders de bodem nog even grillen.

courgette_pizza3
Terwijl je bodem in de oven staat, kun je natuurlijk prima alvast je groenten en vlees in stukjes snijden. Omdat je natuurlijk al veel courgette hebt, gebruikte ik alleen ham, gerookte kip, paprika en ui met kaas als topping. Smeer wat tomatensaus over de bodem en leg er plakjes mozzarella op. Strooi je eigen toppings erop en maak het af met wat geraspte kaas. Doe de pizza vervolgens nog eens 10 minuten in de oven en geniet!

courgette_pizza2
De pizza smaakte echt prima! Mijn bodem was wel een beetje slapjes, maar dat kan dus liggen door de vochtigheid of aan mijn oven omdat die een echte oven niet kan evenaren. Maar ik vond de smaken echt enorm goed bij elkaar passen. De volgende keer dus iets anders aanpakken en dan moet het helemaal jammie zijn! Eenvoudig om te maken, je hebt dus wel even wat tijd nodig!

Eet smakelijk!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

8 comments

 1. cleo

  Ziet er heerlijk uit! Alleen kun je de kaas/mozzarella vervangen Door iets anders? Ik ben namelijk allergisch voor elke soort kaas…

  1. Miss Craftsy

   Dankje Cleo! Oeh dat vind ik een lastige aangezien ik nooit naar vervangers heb hoeven kijken. Ik zou ook zo niets weten wat en lekker is en goed blijft plakken. Ik heb weleens gezien dat avocado als vervanger wordt gebruikt, maar of je daar nu een goede bodem van krijgt… sorry!

 2. Marieke

  als je de courgette na het raspen bestrooid met een theelepel zout en een half uurtje laat staan, dan afspoelt en vervolgens pas uitwringt wordt de bodem ook iets droger. zout trekt het water uit de courgette.

  1. Miss Craftsy

   Bedankt Marieke voor deze handige tip. Dat ik daar niet zelf op ben gekomen, superlief dat je dit met ons wilde delen!

 3. Sharrel

  Hmmm ziet er super lekker uit!

  x

 4. Manon

  nog nooit op, maar het ziet er lekker uit

Leave a Reply

Your email address will not be published.