pindakaas dadelballetjes 2

Pindakaas dadelballetjes

Zet je tanden in een suikervrije, maar heerlijk zoete snack van eigen hand. Deze energieballetjes voor vol lekkers krikken je ze op tijdens je 4 uur dip. Rol snel even deze pindakaas dadelballetjes met cacao in elkaar!

Wat heb je nodig? (voor 8 balletjes)

  • 100 gram dadels
  • 45 gram pinda’s (ongezouten en ongeroosterd)
  • 40 gram pindakaas (natuurlijk en zonder suiker)
  • 8 gram havermout
  • 8 gram cacaopoeder
  • snuf kaneel

pindakaas dadelballetjes 3

Hoe maak je de pindakaas dadelballetjes?

  • Doe de dadels in een keukenmachine en pulseer tot de dadels een pasta vormen
  • Voeg alle andere ingrediënten toe en mix tot alles goed met elkaar vermengd is
  • Draai 8 balletjes van de pindakaas dadelmix
  • Bewaar de balletjes minstens 1 uur in de koelkast in een luchtdichte container

Dit is de perfecte snack om lekker van te snacken als je om 4 uur een dip hebt. Ik vind energieballetjes altijd de ultieme snack als je jezelf wilt trakteren op iets bijzonders en lekkers. Als andere mensen genieten van een stuk cake of koek of waar ze zich ook mee willen volstoppen, dan kan jij zorgeloos genieten van deze energieballetjes. Ze zijn namelijk niet alleen gezond, maar je hebt ze ook zo gemaakt in de avond of in het weekend. En omdat je er een aantal tegelijk kunt maken ben je altijd voorzien van een heerlijke snack die je in de koelkast kunt bewaren.

pindakaas dadelballetjes

En met een basis van pinda, cacao en dadels heb je pure en natuurlijke ingrediënten te pakken waar je lichaam blij van wordt! De cacao zorgt ervoor dat je lekker blij blijft en zit boordevol magnesium, ijzer en anitoxidanten. De pinda’s zitten uiteraard vol gezonde vetten die je lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren en ook de B vitaminen in pinda’s zijn gezond voor je. Een fijne bijkomstigheid: dankzij de vetten, zorg je er ook voor dat je langer verzadigd blijft. De dadels geven je de energiekik die je nodig hebt om nog een paar uurtjes te knallen en zit ook vol vezels wat goed is voor je stofwisseling.

Hoe maak je deze pindakaas dadelballetjes vol goeds dan? Too easy! Je neemt de dadels en deze doe je in een goede keukenmachine. Pulseer de dadels totdat ze een soort van pasta vormen. Daarna kan je alle andere ingrediënten toevoegen. De kaneel is optioneel en je kan net zoveel toevoegen als jij wilt. Mix alles met de dadels tot je een plakkerige en gladde consistentie hebt gekregen. Hierdoor kan je nu gemakkelijk de balletjes rollen. Van de mix kan je 8 balletjes rollen die je vervolgens in de koelkast bewaard in een luchtdichte container. Bewaar ze minstens 1 uur in de koelkast voordat je ze eet zodat ze wat uit kunnen harden. Daarna kan je de balletjes 1 week bewaren in de koelkast. Maar hoe eerder je ze eet, hoe lekkerder ze zijn ;). Meer energie balletjes variatie? Deze carrot cake balletjes zijn ook de moeite waard!

 The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.