Photo Peek 60: weekendje Antwerpen!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Vorig weekend was het eindelijk zover! Ik ging Meike opzoeken in het mooie Antwerpen, de stad waar zij momenteel woont. Dat vraagt natuurlijk om een heerlijk weekendje weg en ik heb genoten!


antwerpen-2

Op zaterdag gingen we lekker met de trein richting Antwerpen waarna onze dag op de markt begon om vers fruit te halen. Ik ben echt fan van Liefmans bier, dus toen ik dit gebouw tegenkwam moest ik er wel een foto van maken. Op de markt kochten we ook een broodje en terwijl we daarvan aan het smikkelen waren, stootte Meike me opeens aan. Want wie liep daar? Ferry Doedens! Helaas liep hij zo snel dat ik er geen foto van kon maken, dus je moet me maar op mijn woord geloven!

antwerpen-3

Daarna begonnen we aan een shopsessie waar ik onder andere deze trui tegenkwam, geniaal of niet?! Ik heb hem uiteindelijk niet gekocht omdat ik weet dat ik hem toch niet zo vaak ga aantrekken. Tof is hij wel!

antwerpen-1

En natuurlijk kan je geen dag in België zijn zonder een Luikse wafel te hebben geproefd. OMG wat zijn die lekker en vers!

antwerpen-4

‘s Avonds kookten we zelf: een salade, ruitjes uit de oven en Thaise kip. Eenvoudig, maar oh zo lekker! Om af te sluiten met mango sorbetijs.

antwerpen-5

En nog meer af te sluiten met kriek en popcorn ;). Overigens vind ik het Vlaams ook zo leuk. Op de markt betaal je geen €2,20, maar 2 euro en 20 centjes. Hoe schattig is dat? Na thuis al van dit lekkers hebben genoten gingen we ook nog naar een leuke kroeg om van het Vlaamse uitgaansleven te proeven. Dat was echt heel gezellig en wat me opviel is dat het leeftijdsverschil zo groot was. Best apart haha.

antwerpen-6

Op zondag hadden we een heerlijk lome ochtend en daarna was ons plan om naar het modemuseum te gaan, wat normaal altijd op zondag open is, behalve natuurlijk deze zondag. Superjammer, want ik was wel erg benieuwd! Gelukkig kon ik wel de mooi Ladurée winkel bewonderen.

antwerpen-7

In plaats daarvan hebben we heerlijk door het centrum gewandeld en genoten van een kopje koffie en een stukje chocolade fudge taart, jammie! Dit was bij Madame Moustache.

antwerpen-12

‘s avonds gingen we weer op pad en namen we onze goede camera’s mee. Ons doel: even lekker uit te waaien op het dak van het MAS (museum aan de stroom) en het gebouw dat je hierboven ziet.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

antwerpen-14

Waar je van binnenuit het gebouw al hele toffe foto’s kunt maken

antwerpen-13

Maar ook uitstekend op het dak zelf.

antwerpen-15
En het dak is ook selfieproof.

antwerpen-16

En gekke selfieproof. Voor het geval je net als ons duidelijk wilt maken dat je graag met die kerk op de foto wilde.

antwerpen-17

Langs de Schelde wandelden we naar ons uitgekozen restaurant, De Sinjoor.

antwerpen-18

Jaren geleden was ik al eens in Antwerpen geweest en moest ik keihard lachen om dit beeld. Want ja, die soldaten kijken toch wel op een hele vreemde manier naar die grote man, toch?

SAMSUNG CAMERA PICTURES

antwerpen-19

Deze foto vond ik zelf ook echt mooi geluk qua compositie en licht!

antwerpen-8

Food! Ik ben altijd zo slecht in het kiezen van eten, maar ik wilde graag iets typisch Belgisch, dus ik koos voor Vlaams stoofvlees met een witlofsalade en frietjes. Superlekker! Ook is trouwens frikandellen met kriek (gehakt met kersen ofzo) een specialiteit net als vol-au-vent. Dan denk je: wow, dat klinkt superluxe, maar het is eigenlijk gewoon een pasteitje met ragout.

antwerpen-9

En als toetje deelden we deze chocolademousse.

antwerpen-20 antwerpen-21 antwerpen-22

Na het eten liepen we nog even over de markt om nog even wat mooie foto’s te schieten.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

En daarna zochten we ons warme huisje weer op om heerlijk Nederlands Boer Zoekt Vrouw te gaan zitten kijken. Moet kunnen toch :).

antwerpen-10

Op maandag was ik een dagje lekker vrij, zodat ik nog even wat meer kon genieten van Antwerpen. Ik kreeg een rondleiding op de universiteit waar Meike studeert en waar ze deze prachtige binnenplaats hebben.

antwerpen-11

Daarna gingen we nog even wat shoppen en genoot ik van een chocolade cappuccino met kersen, schuimpjes en slagroom en een chocolade kersentaartje. De serveerster moest lachen om mijn belachelijke bij elkaar passende keuzes. Ik vond het juist wel slim bedacht haha :). Dit was bij Mockamore, niet alleen een leuke naam, maar ook een heel leuk tentje!

En alle leuke weekenden komt ook weer een einde. Na ouderwets weer vertraging te hebben gehad met de trein kwam ik weer thuis op mijn kamertje in Nederland. God, wat heb ik genoten om er even tussenuit te zijn, weg uit Nederland en in een mooie stad als Antwerpen met haar Romeinse architectuur en belachelijk mooie station. En Meike, jij natuurlijk bedankt voor uwe Vlaamse gastvrijheid en je gezelschap, ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad!

Ga jij ook weleens een weekendje op citytrip?SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

9 comments

 1. Anneleen

  Oh wat leuk dat je bij ons in Antwerpen bent geweest! 😀 wat bedoel je met het leeftijdsverschil tijdens het uitgaan? Dat er vele pubers rondlopen? Je hebt mooie foto’s getrokken! 🙂 Ben blij dat je er van hebt genoten!

  1. Miss Craftsy

   Jaa superleuk! Nee dat er waar ik was mensen rondliepen tussen de 16 en 60 leek wel. Iedereen van alle leeftijden terwijl ik bij ons vaak toch meer jongeren zie. En thanks ik vind ze zelf ook heel goed gelukt!

 2. Manon

  Leuk fotoverslag van je weekendje weg! Ik vind Antwerpen ook een hele leuke stad 🙂

  1. Miss Craftsy

   Thanks! Ja ik ben blij er weer n keertje geweest te zijn!

 3. Maaike

  Ah, ik hou van Antwerpen <3 Super leuke foto's!

 4. Tineke

  Prachtige foto`s, die trui met de blogger tekst is wel heel erg leuk!
  Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published.