Personal | Mijn mooiste Thailand momenten

thailand paradijs

Hoi allemaal ik ben weer terug in het koude, platte Nederland en hoewel ik natuurlijk veel liever in het prachtige, warme Thailand zou willen blijven, moet er ook nog gewerkt worden. Gelukkig kan ik af en toe terug denken aan de geweldige reis die ik heb gemaakt.


thailand zwemmen

Ik ben slechts 12 dagen in Thailand geweest maar man wat heeft dit land me gepakt. Zo ontzettend mooi om een compleet andere cultuur te ontdekken aan de andere kant van de wereld. En wat heeft Thailand veel te bieden zeg! Ik ben er nog lang niet klaar mee! Tien dagen lang ben ik met 5 andere Nederlanders, 2 Duitsers en onze reisleidster uit Manchester gaan rondtrekken door Thailand en zijn we een hechte veel te leuke groep geworden. Ik dacht dat het vet eenvoudig zou zijn om mijn 10 meest toffe momenten vast te leggen van deze reis, maar het lijkt een onbegonnen zaak. In elk geval zijn deze momenten me echt bijgebleven.

thailand floating market

Floating market

De Conimex reclame op zijn best! Zittend in een typisch Thais bootje vaar je bijna op Venetiaanse wijze door verschillende grachtjes met aan de kant allerlei marktjes. Je werd soms ook echt aan de kant getrokken om iets te kopen. En ook sommige locals zitten in een bootje om fruit en drinken te kopen. Een hele mooie ervaring om zeker eens gedaan te hebben!

thailand thaise mensen

Geweldig aardige mensen

Op onder andere die floating market kwam ik erachter hoe vriendelijk en lief Thaise mensen zijn. Op de markt was ook een cafeetje waar het woord koffie op stond. Gerund en wel door een schattig Thaise vrouwtje die zowaar goed Nederlands kon en erbij zweerde dat alles in Thailand goedkoper is dan de Hema. Schitterend! Of dat je aangesproken word omdat je nog zo wit bent en de locals dan graag willen weten waar je vandaan komt. En mijn rode maxidress was ook erg in trek. Tijdens mijn laatste dag ben ik denk ik wel 20x erop aangesproken hihi. En toen ik een massage wilde nemen zei de eigenaresse dat ze ook graag die jurk wilde maar dat die haar niet zou staan en ik zo mooi was. Zo lief, daar smelt je toch ter plekke van?

thailand hema

Thaise massage

Gelukkig gebeurde dat niet en kon ik genieten van een heerlijke massage. Ik heb 2 massages gehad in Thailand en waar je in Nederland rustig 40 euro kwijt bent voor een massage van een half uur, was ik daar slechts 7.50 kwijt voor een massage van een uur! Je hebt trouwens de traditionele Thaise massage maar deze is zonder olie en dus wat heftiger. Ik koos voor een oliemassage en wanneer je in Azië bent moet je het zeker doen en het is ook niet zo moeilijk om een bedrijfje te vinden, want waar in Amerika de McDonalds op elke straathoek zit, vind je hier de masseurs op elk hoek.

thailand koh sok

Prachtig Koh Sok National Park

Na het drukke Bangkok kwamen we terecht in het ontzettend, onbeschrijfbaar mooie Koh Sok National Park. Diep in de jungle zaten we in floating hutjes en ik heb gewoon geen woorden voor hoe prachtig deze locatie was. Ook de omschakeling van druk naar rustig en van stad naar natuur is overweldigend. Een locatie om zen van te worden, om prachtige dingen te doen, maar ook een goede locatie om drankspelletjes te doen ;). Er zijn niet veel mensen die naar deze locatie gaan, maar heb je deze kans, grijp hem dan met beide handen en voeten aan!

thailand maya bay

Maya Bay

OMG ik heb over hetzelfde zand gelopen en in dezelfde zee gezwommen als Leonardo di Caprio! De film The Beach is namelijk opgenomen op Maya Bay bij Koh Phi Phi met deze knappe acteur in de hoofdrol. Dit parelwitte strand ligt verborgen in een baai en lijkt zo uit een tijdschrift te komen. En dan sta je er zelf en blijkt het toch echt te zijn. Bizar gewoon! Alleen de vele toeristen verstoren het prachtplaatje een beetje. En die kwamen ook gewoon aan via een klein bootje, wij avonturiers sprongen van de boot, zwommen meters door de golvende zee met gevaar voor eigen leven om niet tegen de rotsen aangeslingerd te worden naar de andere kant van het eiland, om daar vervolgens via een net omhoog te klimmen. Ja, je moet er wat voor doen om er een ultieme groepsreis van te maken of niet ;).

thailand ko phi phi

Snorkelen

Ook heb ik voor het eerst gesnorkeld! Eerst sprongen we van de boot af, een sprong van ongeveer 3 meter. Dan denk je Joyce, dat is helemaal niet zo hoog. Dacht ik ook, maar ga eens op het dek klaar staan om te springen, wat een kriebels! Gedachten uit en gaan! Een gratis achtbaan de eindigt in de meest zoute zee waar ik ooit in ben geweest. Mezelf even mooi maken met een prachtige duikbril en snorkelen en me in de onderwaterwereld storten, op zoek naar Nemo. Die heb ik helaas niet gevonden, maar het was echt een topervaring! Ik moet nog even het ademen beter onder de knie krijgen, maar vaker snorkelen zit er zeker in. Ik moet en zal Nemo in het wild spotten!

thailand half moon party

Half Moon Party

Koh Phangan staat bekend als het partyeiland. Als je wilt kan je denk ik elke avond wel wel terecht voor een feestje. De meest bekende zijn toch wel de full moon en half moon feestjes en voordat ik naar Thailand ging wilde ik ook heel graag naar 1 van deze feesten. Ik dacht dat ik ze met deze groepsreis niet zou kunnen doen, maar we hadden freaking veel geluk! Voor Thaise begrippen is dit een groot en overweldigend feest, voor Nederland festivalland viel dit wel mee. Dat heeft de pret zeker niet gedrukt want we hebben ontzettend veel plezier gehad. Een topavond om nooit meer te vergeten!

thailand half moon

Scooteren op Koh Phangan

Nog iets wat ik nooit heb gedaan is scooteren. Yes guilty! Ik houd gewoon teveel van mijn fiets. Toen de meiden voorstelden om wat meer van het eiland te zien per scooter kon ik alleen maar ja zeggen! Voor nog geen 8 euro heb ik een middagje een scooter gehuurd met benzine en dat alleen is al een ervaring op zich. Hoezo tanken met een slang? Zeg maar gerust benzine vanuit een flesje via een trechter in de tank gieten. En daar gingen we dan al racend over de heuvels van Koh Phangan, de wind heerlijk gierend langs je oren, het zonnetje op je bol en alleen maar geweldige uitzichten, met als toppunt onze terugweg langs de zee, prachtig! En laat ik ook zeker vergeten te zeggen dat we ijs geserveerd kregen op het strand. Over een ultieme vakantie gesproken!

thailand scooteren

Tubing

Ik ken het alleen maar van het zwembad in Den Bosch waar je op een band van een lange glijbaan af gaat en eindigt met een waterval. Stel je dat even voor maar dan in een Thaise rivier met stromingen, overal bomen en aapjes en slangen. Geweldig toch? Ook waren er van die touwen langs de rivier waar we bij zijn gestopt en je jezelf zo de rivier in kon slingeren. Supervet!

thailand apen

Aapjes kijken

Lekker aapjes kijken, dat is wat wij dieren doen, kijkend naar de mensen keurig achter het hek. Volgens mij is dit afkomstig van een kinder cd en hier moet ik altijd aan denken wanneer je aapjes in een dierentuin ziet. Niets nieuws en aapjes heb ik ook al van dichtbij gezien in de Apenheul, maar zo dichtbij dat ze op je schouder zitten en nootjes uit je handen eten nog niet. Net als alle andere ervaringen ook echt weer iets om nooit te vergeten!

thaise curry

Foooood!

Wow ik zou er bijna nog eentje vergeten, het Thaise eten! Man wat heb ik genoten van de Pad thai en alle heerlijke curries! Alleen maar rijst eten was soms een beetje teveel van het goede maar man die curries! Ik mis ze nu al!

thailand duimpjes

Dit zijn mijn meest toffe Thailand momenten! Ik ga nu ook snel stoppen anders ga ik het weer veranderen, maar wil je meer zien van mijn van mijn vakantie? Houd dan zeker mijn blog in de gaten voor meer foto’s en mijn vlogs!

Sawatdee!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

10 comments

 1. Esther

  Hey Joyce!

  Ik ben een nederlandse dame die net gestopt is met haar hbo studie, deze paste toch niet helemaal bij me, nu wil ik gaan reizen en nu kwam ik op de site van extreme gap terrecht met een 28daagse reis naar Thailand, met vele activiteiten, dit alles kost maar 1170 euro en kan het bijna niet geloven dat dit echt zo goedkoop is.. ik lees dat u er ervaring mee heeft en ben erg benieuwd naar hoe het u bevallen is met de organisatie! alvast heel erg bedankt

  Liefs Esther

  1. Miss Craftsy

   Hoi Esther! Wat leuk :). En ten eerste mag je je zeggen, anders voel ik me zo oud. Ik ben idd met extreme gap gegaan. Natuurlijk moet je nog je vliegticket betalen en ook komen er nog kosten bij voor het eten. Dit is wel heel cheap dus daar zit het hem niet in. Wat ik van tevoren niet wist is dat je sommige activiteiten zoals het tuben en de wipe out zelf moest betalen. Dat was voor mij niet zozeer een probleem, maar het leek alsof dit bij de prijs inbegrepen zat wat dus niet zo was. En daar hadden we wel transparanter in kunnen zijn. Ik denk dat ik voor die 2 weken met ticket zo’n 2200 euro kwijt was, maar het was de reis wel waard want ik heb echt een toptijd gehad. Mocht je nog meer vragen hebben, dan mag je me ook altijd mailen op info@lifetoenjoyce.nl.

 2. Lindi

  Tof Joyce!!!
  Ja thailand is prachtig… Ga er over 2 jaar ook weer heen voor 6 weken, can’t wait!
  But first, barcelona in 3 weeks!;)

  1. Miss Craftsy

   Aaaah ga je weer terug heerlijk! Ik zou ook gaan om mn nichtje te bezoeken maar zij is al helemaal volgeboekt met bezoekjes van vrienden helaas 🙁

 3. Manon

  Ik vind het echt geweldig dat je in Thailand bent geweest, mooie foto’s!

 4. ilse

  Wauw wat onwijs gaaf! Mag ik vragen via wie je dit geboekt hebt en hoe de leeftijden van de groep was? Ik wil zo graag een keer daarheen maar kan niemand die meewilt en vind de stap alleen veel te groot en heb eigenlijk nooit aan een groepsreis gedacht!

  1. Miss Craftsy

   Ja precies dan is dit de perfecte oplossing. Ik heb geboekt via Xtreme Gap en dan het Ultimate Thailand programma van 10 dagen. Het is een jongerenorganisatie waarbij de leeftijd tussen de 20 en 25 ligt maar in mijn groep was het 18 en 27 wat ook prima was. Echt superfijn want zo heb je veel meer en sneller een klik omdat je met leeftijdsgenootjes bent. Mocht je nog vragen hebben dan mag je ze altijd stellen 🙂

 5. Majo

  Wauw wat een toffe foto’s!

Leave a Reply

Your email address will not be published.