oz st kilda festival

Personal – Mijn eerste maand terug in Melbourne

Hallo weer vanuit Melbourne, Australië! Inmiddels ben ik een maand terug in Melbourne en dus vond ik het wel tijd voor een update!

Vorig jaar in Melbourne

De laatste keer dat ik Melbourne zag was vorig jaar juli. Na 9 maanden als au pair te hebben gewerkt voor een familie met twee meiden, ging ik vervolgens 3 maanden op reis langs de oostkust van Australië, Nieuw Zeeland en Indonesië. En uiteindelijk, na een vol jaar, kwam ik weer op aan op Nederlandse bodem. Daar heb ik veel vrienden en familie kunnen zien en heb ik ook even kunnen sparen doordat ik heel wat gewerkt heb.

oz bangkok trip

Pitstop in Bangkok

Voordat ik weer terugreisde naar Melbourne, maakte ik een pitstop in Bangkok zodat ik mijn beste vriendin even kon zien die al lange tijd aan het reizen was en ik haar anders niet meer zou kunnen zien. Daarom hebben we elkaar ontmoet in Bangkok zodat we nog een paar dagen konden bijkletsen. In Bangkok heb ik vooral aan het zwembad gelegen, heb ik Ayutthaya bezocht en zag ik ook nog eens een vriendin die ik in Melbourne heb leren kennen.

oz familie

Back in Melbourne

Het is zo fijn om weer terug in Melbourne te zijn! Het voelt als vanouds, ook al woon ik nu in een andere buurt. Dit keer au pair ik voor een nieuwe familie met 3 kinderen inclusief een baby boy van bijna 1 jaar! Voor hem zorg ik het meeste en hij heeft ook een zus van 4 jaar en een broer van 6 jaar. Met zijn 3en zijn ze een handvol, maar de momenten die ik met ze beleef zijn tegelijkertijd ook onvergetelijk! Ook nieuw is het feit dat ik nog nooit voor een baby heb gezorgd is nieuw, maar deze baby is vrij makkelijk, lacht zoveel en is een cute little bubba. Het is werkelijk waar heerlijk om voor hem te zorgen!

oz familie 2

De schoolbanken in

Wat daarnaast anders is, is dat ik nu studeer met maar liefst 2 studies! In de stad studeer ik HR ofwel Human Resources. Dit houdt het personeelsbeleid van een organisatie in. Hierbij kun je denken aan werving en selectie, planning maar ook hoe je het personeel happy houdt en een strategie vormt met het organisatorisch beleid. Vooral dit laatste vindt ik interessant en heb ik deels al aangestipt toen ik mijn master corporate communication deed en leerde over strategieën binnen organisaties. Daarnaast ga ik nog een stapje verder met mijn online cursus om Life Coach te worden. Het is mijn droom om met mensen te werken en ze te helpen het beste uit hun leven te halen en hun doelen te bereiken. Samen met de andere opleidingen en mijn blog denk ik dit zeker te kunnen verwezenlijken. Ik ben nu 2 weken bezig met de opleiding en zelden heb ik iets met zoveel plezier gelezen en geleerd als met dit. Het is net of alle puzzelstukjes op haar plaats vallen. Alles wat ik lees klopt gewoon, bizar!

oz st kilda festival
oz gay parade

Wat heb ik gedaan in Melbourne?

En wat heb ik allemaal nog meer gedaan in februari? Ik ben reunited met mijn vrienden hier en ik heb ze bijna allemaal weer gezien. Van lekker koffietjes drinken tot aan brunchen. Heerlijk and the good old Melbourne brunches. Ook heb ik, op zijn Nederlands, een fiets gekocht. Nu hoef ik maar 15 minuten te fietsen en ik sta op het strand. Hoe heerlijk is dat? Uiteraard ben ik ook al verschillende keren naar het strand geweest, heb ik een verjaardagspicknick gehad, gedanst op het Latin festival, naar het grootste gratis muziek festival geweest: het St. Kilda festival, mijn oude host family gezien en de verjaardag van mijn middelste oppaskind gehad. Ook heb ik de Gay Parade gezien hier en hoewel ik eigenlijk nog nooit in Amsterdam ben geweest, gok ik dat deze toch wel een stuk minder feestelijk en uitbundig was. Jammer, maar wel heel gezellig. Heel veel bijzondere dingen zoals uitstapjes nog niet maar dat komt nog allemaal. En de laatste leuke update: ik zing nu bij een Nederlands popkoor hier in Ozzie en op 16 maart hebben we ons eerste optreden, wiehoe!

oz brighton soul
oz brighton beach
oz hotel esplanade
oz picknickThe secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.