Paula’s Choice skin perfecting 2% BHA lotion exfoliant

paulas_choice_salicylacid5
Nadat ik gestopt ben met het gebruiken van gezichtsscrubs, vond ik wel dat er een vervanger voor in de plaats moet komen, oftewel een exfoliant die mijn huid exfolieert en reinigt zonder dat er korreltjes in zitten. Toen een schoonheidsspecialiste me vertelde dat salicylzuur goed zou helpen tegen mijn acne, ben ik op zoek gegaan naar een exfoliant met salicylzuur en zonder teveel troepjes. Paula’s Choice werd uiteindelijk mijn keuze en ik heb hem uitgebreid getest!

Een exfoliant is een lekkere creme die je na je toner en voor je dag- of nachtcrème gebruikt. Net als bij een scrub zorgt de crème ervoor dat je poriën open komen te staan en je huid intens gereinigd wordt zodat alle onzuiverheden van je gezicht worden gehaald. In tegenstelling tot een scrub, waar er ontstekingen kunnen ontstaan doordat de bovenste laag van je huid eraf gescrubd wordt en puistjes zich nog meer kunnen verspreiden, is dat bij een exfoliant niet het geval.

Dit is wat Paula’s Choice zelf over deze exfoliant zegt:
Deze verfijnde, licht hydraterende formule met 2% salicylzuur (BHA) en anti-oxidanten vermindert mee-eters en onzuiverheden effectief. De lichte crème exfolieert het huidoppervlak en reinigt tot diep in de poriënlaag waar vaak verstopte poriën ontstaan. De luchtige samenstelling zorgt voor een lichte vloeibare crème die de huid zijdezacht houdt.

 • Lichte dunne crème met BHA
 • Bevat 2% salicylzuur
 • Vermindert mee-eters en onzuiverheden
 • Bevat plantaardige oliën, anti-oxidanten, anti-irriterende en waterbindende werkstoffen
 • Licht hydraterende formule
 • De pH-waarde van 3,4 is optimaal voor een effectieve exfoliatie/dieptereiniging
 • 100% vrij van parfum en kleurstoffen
 • 100% aandacht voor milieu en welzijn

paulas_choice_salicylacid4
Daarnaast bevat deze exfoliant dus 2% BHA oftewel salicylzuur. Dat klinkt zurig, maar het is een prima en goede stof voor je huid, zoals dermatologe Jetske Ultee ook beargumenteert. Het salicylzuur vermindert de acne bij regelmatig gebruik, het zorgt voor een stralende en egale huid, het vermindert roodheid en zorgt voor meer collageen en het ontstopt en verminder poriën.

Daarnaast claimt de flacon ook dat het je huid niet irriteert vanwege de natuurlijke stoffen en omdat het parfumvrij is. Dat is niet helemaal waar. Salicylzuur is een stof waaraan je je huid moet laten wennen. In principe moet je een product waarvan je huid gaat jeuken, irriteren of roodheid wegdoen en niet meer gebruiken. Het is niet geschikt voor je huid. Deze exfoliant is geschikt voor de normale, gecombineerde en (zeer) droge huid, maar er zijn ook andere versies verkrijgbaar. Wanneer je een product met salicylzuur (acid) zou gaan gebruiken, moet je het langzaam toevoegen in je routine. Probeer het eerst 1x in de 3 avonden op te doen. Als je huid hieraan gewend is, kun je het om de avond gebruiken en daarna elke avond. Wanneer je het echt nodig hebt voor je acne, kan je het ook ‘s morgens gaan gebruiken.

paulas_choice_salicylacid2
Toen ik de exfoliant voor het eerst gebruikte had ik nog heel erg last van mijn huidallergie, dus misschien was het niet zo’n goed idee om met een stofje als salicylzuur te beginnen. Maar ik ben eigenwijs en ik wilde van mijn puistjes af dus ik deed het toch. Natuurlijk prikte het de eerste paar keren wel enorm, maar het verbaasde me hoe snel mijn huid aan het product gewend was. Als gauw kon ik het elke avond gebruiken en ik zag ook al vrij snel dat ik wat minder puistjes kreeg en dat mijn huidige puistjes verdwenen of slechts rode vlekjes werden. (Dit zijn een soort van littekens en dat duurt door de acne erg lang voordat deze verdwenen zullen zijn).

Omdat ik natuurlijk zo snel mogelijk een egaal huidje wilde, ben ik het twee keer per dag gaan gebruiken. Toen merkte ik echt een heel mooi verschil. Ik had altijd wel last van roodheid en rode wangen, dat is nu echt veel minder! Ik heb nu een gezond blosje en nog wat roodheid rondom mijn neus, maar ik ga er eigenlijk wel vanuit dat dat altijd zou zal blijven. Of het nu dankzij dit product komt of überhaupt door mijn geheel veranderende reinigingsroutine, mijn huid is echt opgeknapt en enorm zacht! Mijn huidje voelt gezonder en en het straalt ook meer op een healthy manier. Op mijn voorhoofd heb ik nauwelijks puistjes meer, ze zitten nu voornamelijk bij mijn kin en het plekje tussen mijn wenkbrauwen. Als je wist hoe erg het er eerst uit zag dan sta je echt versteld! Dus hoewel mijn gezicht nog niet helemaal puistvrij is en er ook nog weleens puistjes komen, vooral wanneer ik ongesteld moet worden, is dit echt een wonderproduct! Het heeft mijn huid in twee maanden enorm opgeknapt en ik ben er echt blij mee! Daarnaast vind ik dat het product enorm zuinig is. Het drupje wat je op mijn hand ziet liggen is meer dan genoeg! Ik gebruik vaak zelfs nog iets minder. Het is de bedoeling dat je je een laagje aanbrengt op je gezicht behalve bij je ogen en ik denk dat je door het een beetje in te masseren het exfoliërende effect een handje helpt!

paulas_choice_salicylacid1
Nog even de ingrediëntenlijst! Allemaal heerlijke stofjes die goed zijn voor je huid! Behalve salicylzuur zit er ook groene thee in en amandelolie, die echt heel lekker verzorgend zijn voor je huid. Voor de oplettende kijker zie je als tweede stof de cetearyl alcohol. Alcohol moet je zoveel mogelijk vermijden, maar dit is een van de soorten die juist wel goed en erg verzorgend voor je huid zijn.

Nog een voordeel van dit product is dat een pompje op zit. Zo kan je gemakkelijk doseren en is het heel hygiënisch. Ik vraag me dan wel altijd af aan het einde of ik er wel alles uit kan krijgen haha!

paulas_choice_salicylacid3
Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Lotion Exfoliant kost €24,90. Niet heel goedkoop maar ik denk dat je er wel een tijdje mee kunt doen en als hij je huid zo mooi maakt, dan is dat het geld wel waard. Een nadeel is dat Paula’s Choice alleen online verkrijgbaar is. Althans dat dacht ik: totdat ik eens goed rondkeek op de website en ik erachter kwam dat sommige salons in Nederland de producten ook aanbieden. Gelukkig voor mij zat er ook eentje in Nijmegen, dus daar heb ik het product dan ook gekocht.

Is de exfoliant van Paula’s Choice ook wat voor jou?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

3 comments

 1. Mijn tips tegen puistjes | Miss Craftsy

  […] Het belangrijkste is om huidverzorgingsproducten te kiezen die echt goed bij je huid passen en niet zozeer producten die tegen acne zouden helpen. Aangezien ik hier al een heel verhaal over kan vertellen, zal ik hier binnenkort nog een artikel over gaan schrijven. Kies in elk geval voor milde producten en Scrub. Je. Huid. Nooit. Meer! Je huid droogt ervan uit en je maakt alleen maar meer talg aan, met als resultaat nog meer puistjes! Niet doen! Je kunt beter je huid exfoliëren met een crème zonder korreltjes zoals salicylzuur. Ik gebruik die van Paula’s Choice. […]

 2. Huidverzorging voor acne & puistjes | Miss Craftsy

  […] maar dit stofje is echt heel lief voor je puistjes en je huid. Ik gebruik zelf een exfoliant van Paula’s Choice en die vind ik heel fijn. Normaal gesproken moet een product meteen fijn aanvoelen op de huid en […]

 3. Arletta

  Wauw klinkt echt als een goed product.x

Leave a Reply

Your email address will not be published.