Pastinaakfrietjes met kipburger

pastinaakfriet_en_kipburgers5
Okee, het ziet er misschien op de foto niet al te lekker uit, maar dat was het echt wel! Zelfgemaakte pastinaakfrietjes met kipburger! Ik had überhaupt nog nooit pastinaak op, dus ik was erg benieuwd wat ik ervan zou vinden. En het was verrassen lekker!

Wat heb je nodig? (voor 1 persoon)
1 pastinaak
2 eetlepels olie
1 eetlepel komijn
1 eetlepel bieslook
1 eetlepel knoflookpoeder
wat peper en zout
100 gram kipfilet
wat wortel en ui
peterselie
1 teentje knoflook

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Als eerste rasp je de pastinaak en snijd je hem daarna in stukjes. Natuurlijk wel in frietvorm :). Snijd ze in stukjes van ongeveer een halve centimeter en in gelijke stukjes, zodat ze allemaal even snel en goed bakken. Daarna kan je de dressing maken. Neem een plat bord of schaal en meng de olijfolie met de komijn, bieslook en knoflookpoeder. Roer het goed door elkaar en wentel de frietjes erdoorheen. Leg je gemarineerde frietjes op een bakplaat en voeg er naar smaak nog wat peper en zout aan toe. De frietjes moeten zo’n 25 minuten in de oven totdat de randjes een beetje bruin worden. Ik heb ze ook nog halverwege omgedraaid en even de grill erop gehad om ze extra crispy te krijgen.

pastinaakfriet_en_kipburgers1
Terwijl je frietjes lekker aan het bakken zijn, kun je met de kipburgers aan de slag. Voor de burgers heb je eigenlijk kippengehakt nodig, maar wanneer je je kipfilet maalt ik je blender of keukenmachine, heb je prima gehakt om mee aan de slag te kunnen. Maal je kip dus en snijd ondertussen naar wens wat knoflook, wortel en ui in hele kleine stukjes. Als je niet echt van rauwe ui houdt, kun je deze eerst nog wat aanfruiten. In alle andere gevallen: tijd om je burger te maken! Neem het kippengehakt en voeg daar je wortel, ui, knoflook en flink wat peterselie aan toe. Naar smaak wat peper en zout toevoegen en dan kan je je hamburgers maken. Bak ze zo’n 4-6 minuten met wat olijfolie of grill ze in een grillpan.

pastinaakfriet_en_kipburgers2
Et voila! Je burgers en frietjes zijn gebakken en jij hebt een gezonde snackmaaltijd! Ik nam er nog wat yoghurtslasaus bij als dressing om lekker de burger en frietjes in te dippen. Smullen maar!

pastinaakfriet_en_kipburgers3
pastinaakfriet_en_kipburgers4
Eet smakelijk!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

5 comments

 1. Manon

  dat ziet er wel lekker uit zeg!

 2. Olga (teamconfetti)

  Wat een fantastisch gerecht! Ik wil dit ook een keer gaan maken 🙂

  1. Miss Craftsy

   Dankjewel! Ben benieuwd of je het lekker gaat vinden 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.