Pasta met Mexicaanse gehaktballetjes

mexbal1
Zin in een pasta met een lekkere spicy touch? Probeer dan eens een Mexicaanse pasta met zelfgemaakte gehaktballetjes. Ik vond hem in ieder geval heerlijk en daarom deel ik graag mijn recept met jullie.

Wat heb je nodig? (voor 2 tot 3 personen)
– 300 gram gehakt
– 25 gram Mexicaanse gehaktkruiden van Verstegen
– 1 courgette
– 1 paprika
– 1 pot pastasaus of 500 gram tomatenpurree
– parmezaanse kaas
– wat basilicum
– 80-100 gram rijst/tagiatelle/fusili per persoon. Het ligt er maar net aan hoeveel honger je hebt. Van de pasta neem ik meestal 100 gram, voor rijst heb je meestal iets minder nodig.

mexbal2
Hoe maak je het?
Plaats het gehakt op je werkblad en meng de kruiden met het gehakt. Kneed het goed door en draai er vervolgens kleine balletjes van. Draai er zeker iets van 16, zo zorg je ervoor dat ze niet te groot worden, waardoor je ze makkelijker en sneller mooi bruin kunt bakken en het eet bovendien een stuk fijner. Doe een beetje olie in een wok en bak daarin de gehaktballetjes mooi bruin en gaar. Tijdens het bakken van deze lekkere balletjes, kun je mooi de courgette en paprika in kleine stukjes snijden. Zet ook alvast een pan water op voor je pasta of rijst en kook deze volgens de verpakking. Als de balletje rondom bruin zijn, kun je je groenten toevoegen. Ik houd er zelf niet van als mijn groenten helemaal doorbakken zijn, dus ik bak ze meestal 4 minuutjes mee. Maar dat is dus afhankelijk van je eigen smaak. Als je groenten klaar zijn, kan je de saus toevoegen. Ondertussen zal je pasta wel klaar zijn. Dien de pasta op in een diep bord en voeg je saus met balletje toe zodra de saus mooi heet is geworden. Schaaf er wat parmezaanse kaas overheen en maak het af met wat blaadjes basilicum.

Is dit recept wat voor jou?

Eet smakelijk!

 SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

2 comments

  1. Spaghetti with meatballs Mexican style -

    […] now I had enough ‘strange’ Mexican food, so for the foodblogswap of August I saw a recipe for Pasta with Mexican meatballs on Miss Craftsy, Joyce’s blog. It was not difficult to choose and I made this Spaghetti with […]

  2. Mexicaanse spaghetti met gehaktballen - in my Red Kitchen

    […] Mexicaans eten, voor de foodblogswap van augustus zag ik op het blog van Joyce een recept voor Pasta met Mexicaanse gehaktballetjes. Joyce schrijft het blog Miss Craftsy waar ze naar lifestyle tips ook lekkere gezonde recepten […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.