paprikasoep-5

De titel klinkt zo fout he! Lekker croutons in je soepje waarvan je gewend bent ze zo uit de winkel te halen. Dat hoeft nu niet meer! Je kan ze namelijk eenvoudig maken van kikkererwten. Heb jij lekker extra groenten binnen en binnen no time een heerlijk budget soepje!

mango Wat heb je nodig? (voor 6 kommen)

○ 3 kleuren paprika’s
○ 2 uien
○ 1 pakje pomodoro
○ 1 liter bouillon
○ Italiaanse kruiden
○ 300 gram geroosterde kikkererwten

paprikasoep-1

mango Hoe maak je de paprikasoep met croutons?

Maak de croutons klaar volgens het recept van de geroosterde kikkererwten. Je hebt ongeveer 50 gram per kom nodig. Hoe meer kikkererwten in de oven doet, hoe beter je erop moet letten dat ze goed uit elkaar liggen en hoe langer het kan duren voordat ze knapperig zijn. Snijd de uien en paprika’s in de stukjes en fruit de ui met olie in een soeppan aan. Doe ook de paprika erbij, bak deze heel even mee en voeg daarna de bouillon toe.

paprikasoep-2

Laat de groenten even garen in de bouillon en pureer vervolgens de groenten met een staafmixer of in een blender tot een gladde soep. Voeg een pakje (500ml) pomodoro toe en roer alles even goed door. Nu kan je ook de kruiden toevoegen. Voeg sowieso een dikke eetlepel Italiaanse kruiden toe, maar knoflook, paprika, kurkuma, bieslook en chili zijn er ook erg lekker bij. Ik vind de pomodoro en bouillon al zout genoeg dus dat hoeft er niet meer bij. Laat de soep even zachtjes koken en op smaak komen. Als hij klaar is, schep de soep dan in een leuke soepkom, strooi de geroosterde kikkererwten eroverheen en klaar is je paprikasoep met croutons!

paprikasoep-3

mango Tips & Taste

Mijn meest favoriete soepje van de laatste tijd. De soep zelf is een fluitje van een cent en ik vind de croutons gewoon echt geniaal! Het heeft voor mij een groot opsnoepen voordat ik soep ga eten gevaar. Ze zijn echt net zo knapperig als echte croutons en ik vind deze misschien nog lekkerder ook. Zijn ze bij jou niet zo knapperig? Zet ze gerust nog even in de oven, want anders zou het zonde zijn. Bovendien vind ik ze lekkerder van gedroogde kikkererwten dan die uit blik. En bovendien is het gewoon handig. Ik vind een tomaten- of paprikasoepje meestal niet zo vullend, maar dankzij de kikkererwten is die dat wel, ook heel fijn en ideaal voor een vullende lunch of avondmaaltijd.

paprikasoep-4

Food foto’s zijn altijd welkom via Twitter (@misscraftsy) en Instagram (@misscraftsynl)! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!

Heb jij weleens geroosterde kikkererwten gemaakt? Eet smakelijk!

25 gedachten over “Paprikasoep met croutons”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.