paleo zoete aardappel schotel met beschamelsaus

Paleo zoete aardappelschotel

Dit is mijn favoriete paleo maaltijd ever! Ik kan je natuurlijk niet garanderen dat ik nog lekkere gerechten ga maken, maar deze was mindblowing lekker! Geniet ook van deze paleo zoete aardappelschotel.

Wat heb je nodig? (voor 1 persoon)

150 gram kip
1 medium zoete aardappel
1/4 courgette
1/2 ui
250 ml passata
100 ml kokosmelk
10 gram kokosmeel
1 tl italiaanse kruiden
peper en zout
1/4 tl chilipoeder
1/4 tl komijn
1/4 tl kardemom

paleo zoete aardappel schotel met beschamelsaus 2

Hoe maak je de paleo zoete aardappelschotel?

  • Snijd de kip in stukjes en bak in een pan
  • Snijd de zoete aardappel, courgette en ui klein en voeg toe aan kip
  • Wanneer de kip gaar is, voeg je de passata en kruiden toe
  • Verwarm de melk en roer het meel erdoorheen tot je een sausje krijgt
  • Doe het kipmengsel in een ovenschaal
  • Schenk de saus eroverheen
  • Doe de schotel 45 minuten in de oven op 180 graden

Soms denk ik best beperkt in wat je kan maken wanneer je paleo eet. Gelukkig kan je ook heel creatief zijn met ingrediënten en krijg je zo’n heerlijk ovenschotel als deze. Het doe me bijna aan een lasagne denken omdat je deze ook kunt maken met een bechamelsaus. En dat is wat ik ook precies heb gedaan in deze ovenschotel. Een bechamelsaus gemaakt en niet van de normale ingrediënten, maar met kokosmelk en kokosmeel.

paleo zoete aardappel schotel met beschamelsaus 3

Voor deze paleo zoete aardappelschotel verwarm je de oven voor op 180 graden. Daarna snijd je de kip in stukjes en bak ze aan in een pan. Snijd daarna de courgette, ui en zoete aardappel in stukjes en voeg toe aan de kip. Bak dan door totdat de kip gaar is. Het maakt niet uit als de groenten nog wat hard zijn. Deze worden vanzelf zacht door de passata en de bereiding in de oven. Voeg daarna de passata en de kruiden toe aan de kip.

Nu is het tijd om de bechamelsaus te maken. Dit doe je door de melk te verwarmen en het kokosmeel erdoorheen te roeren. Verwarm eventueel de saus nog wat in de magnetron mocht het nog niet de dikte hebben van een heerlijk sausje. Schep het kipmengsel in een ingevette ovenschaal en schenk hierover de saus. Doe de paleo zoete aardappelschotel ongeveer 45 minuten in de oven.The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.