paleo salade met kip en bessen

Paleo salade met kip en bessen

Zin in een verrassende, vullende en frisse salade die helemaal Paleo is en reuzen gezond? Probeer dan eens deze paleo salade met kip en bessen.

Wat heb je nodig? (voor 1 lunch)

90 gram gerookte kip
50 gram blauwe bessen
½ komkommer
15 gram mayonaise
20 gram walnoten
1 tl rozemarijn
peper en zout

paleo salade met kip en bessen 2

Hoe maak je de paleo salade met kip en bessen?

  • Snijd de gerookte kip in stukjes
  • Snijd de komkommer in schijfjes en daarna in vieren.
  • Mix de kip en komkommer met de mayonaise en kruiden
  • Doe alles in een kom en top af met de walnoten en bessen

Paleo eten saai? Dacht het niet! Dit is misschien wel een van mijn smaakvollere salades en je hebt hem ook zo in elkaar geflanst wanneer je een drukke ochtend hebt en je deze salade wilt klaarmaken voor je lunch. In dit recept komt wel mayonaise voor en dat is gewoon toegelaten met Paleo. Het beste is wel om mayonaise dan zelf te maken zonder toevoegingen of dat je een Belgische mayonaise koopt waarin weinig toegevoegde ingrediënten zitten.

paleo salade met kip en bessen 3

Ik heb zelf de Belgische mayonaise van de Albert Heijn. Dit is naar mijn mening de beste mayonaise die je in de supermarkt kunt kopen. Hij is misschien wel calorierijk, maar dankzij de vetten van de olijfolie en de eieren blijf je ook lekker lang verzadigd en daardoor kan je er weer lekker even tegenaan na de lunch.

Voor de salade neem je de gerookte kip die je in stukjes snijd. Hetzelfde doe je met de komkommer. Snijd deze eerst in schijfjes en daarna in partjes, zodat je vier stukjes hebt. Doe de kip en komkommer samen in een kom. Voeg hierbij ook de mayonaise en kruiden aan toe en roer alles door elkaar. Top de paleo salade af met de walnoten en blauwe bessen.The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.