chili met courgette en wortel

Paleo chili

Onweerstaanbaar is het als je het mij vraagt: Mexicaanse chili. Maar ja met bonen en kaas geen perfect gerecht voor Paleo. Of toch wel? Yes Paleo chili, here you come!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

600 gram gehakt
400 gram wortel
1 courgette
2 uien
2 blikken tomatenblokjes
400 ml kippenbouillon
1 el paprikapoeder
1/2 el chilipoeder
1/2 el cayennepeper
1/2 el knoflook
1 el koriander

paleo chili

Hoe maak je de Paleo chili?

Ik heb al eens eerder chili gemaakt, maar die bonen en kaas zijn niet Paleo proof. Bonen zijn namelijk een peulvrucht en die zijn niet zo goed voor je darmen, waardoor je ze bij het Paleo dieet beter niet kunt eten. En kaas valt onder zuivel en die hadden ze natuurlijk nog niet ten tijde van de jagers en verzamelaars.

Dus hoe gaat we de chili dan maken? Door de bonen te vervangen door andere groenten, de kaas gewoon de skippen, maar wel een heerlijk sausje te maken met waanzinnige kruiden. Deze Paleo chili heb ik weer gemaakt met de slowcooker, maar as usual is deze ook te maken met gewoon een pan.

mexicaanse chili

Voor de slowcooker snijd je het gehakt al een beetje in stukken en daarna doe je het gewoon rauw in de slowcooker. Voeg ook de kippenbouillon toe samen met de tomatenblokjes en de kruiden. Voor low zet je de slowcooker 5 uur aan en op high 2,5 uur.

Na deze 5 of 2,5 uur, ga je de groenten in stukjes snijden. Roer in de slowcooker goed door elkaar zodat het gehakt nog losser wordt geroerd en voeg daarna de groenten toe. Laat de slowcooker opnieuw 5 uur op low of 2,5 uur op high aan staan. Daarna is het gewoon een kwestie op je bord scheppen en genieten ;).

gezonde chili

Wil je de chili liever in een pan klaarmaken? No problem! Rul het gehakt in een pan en laat het mooi bruin worden. Snijd ondertussen de groenten in stukjes en voeg deze aan het gehakt toe. Roerbak de groenten 3-4 minuten en voeg daarna de kippenbouillon, tomatenblokjes en kruiden toe. Laat de chili nog 10 minuten pruttelen voordat je de Paleo chili serveert.

[yumprint-recipe id=’11’]Want to finally stop Stress Eating?

Stress eating at the end of a long day?
Always starting with a new diet on Monday?
Eating away your emotions?
And do you want to end this?

Download my FREE ebook with
21 Simple Strategies to Stop Stress Eating!
1 comment

  1. Enjoyce Your Meal Weekmenu #5 Gnocchi & Tonijnburgers - Miss Craftsy

    […] Chili is een van mijn favoriete gerechten. Mijn hart ligt bij Italiaans en Mexicaans eten, maar wanneer je Paleo eet, eet je liever geen kaas en bonen. De belangrijkste ingrediënten voor een goede chili. Dat een Paleo chili ook erg lekker is, bewijs ik wel met dit gerecht! […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.