paleo appeltaart

Paleo Appeltaart

Zin in een toetje of een lekker stuk taart met natuurlijk ingrediënten? Natuurlijk kan dat! Met deze eenvoudig te maken paleo appeltaart!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

5 appels
1/2 el kaneel
100 ml verse sinaasappelsap
3 + 3 el ahornsiroop
150 gram amandelmeel
3 eiwitten

paleo appeltaart 2

Hoe maak je de paleo appeltaart?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de appel in stukjes (laat de schil eraan zitten)
  • Meng de appel met de kaneel, sinaasappelsap en 3 el ahornsiroop
  • Doe het appelmengsel in een ovenschaal en zet het 35 minuten in de oven
  • Meng ondertussen het amandelmeel, eiwitten en 3 el ahornsiroop
  • Maak er een kruimellaag van en bestrooi het appelmengsel hiermee
  • Zet de appeltaart nog eens 30 minuten in de oven

Ik ben een zoetekauw en vaak wil ik na het avondeten nog iets lekkers om op te smikkelen. Een taartje als deze is dan perfect om te eten. Het bestaat uit pure ingrediënten, het bevat niet al teveel calorieën en hoewel het even in de oven moet, is het heel gemakkelijk te maken.

paleo appeltaart 3

Voor de appeltaart verwarm je de oven eerst voor op 180 graden. Ontdoe dan de appels van hun klokhuis en snijd de appels vervolgens in stukjes, maar laat de schil eraan zitten. Meng dan de appel met de kaneel, sinaasappelsap en 3 el ahornsiroop. Ik heb zelf voor verse sinaasappelsap gekozen, maar je kan ook zelf sinaasappels persen (2 stuks). Je kan er ook voor kiezen om honing te gebruiken, maar houdt er dan rekening mee dat dit niet paleo is.

Doe het appelmengsel in een ovenschaal en zet het voor 35 minuten in de oven. Ondertussen kan je de kruimellaag vast maken. Dit doe je door het amandelmeel, de eiwitten en de 3 overige eetlepels ahornsiroop met elkaar te mengen. Meng het net zolang totdat je mooie kruimels krijgt. Houd je niet van amandelmeel of ben je allergisch voor noten? Kies dan voor kokosmeel. Als het appelmengsel klaar is, schep je de kruimellaag hierover heen en zet de ovenschaal terug de oven in voor nog eens 30 minuten. De paleo appeltaart is het lekkerst als je hem meteen opdient.SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

1 comment

  1. The best practice for more self care - Life to Enjoyce

    […] A friend of mine said to look at this from a pie view (yum!). A pie is split up in different pieces and in order to fix something (which is a healthy, thriving, energic, happy you), you need to work on all the pieces of the pie. When you are going to a fysio to work on your neck and shoulder problems, but neglect the fact that you hardly work out, eating a lot of junk food and don’t really have a positive mindset, your neck and shoulder problems will probably stay. You probably get the point: balance is key and working on all these pieces of cake is your best way to move forward. That and probably making this healthy version of apple pie. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.