paleo appeltaart

Zin in een toetje of een lekker stuk taart met natuurlijk ingrediënten? Natuurlijk kan dat! Met deze eenvoudig te maken paleo appeltaart!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

5 appels
1/2 el kaneel
100 ml verse sinaasappelsap
3 + 3 el ahornsiroop
150 gram amandelmeel
3 eiwitten

paleo appeltaart 2

Hoe maak je de paleo appeltaart?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de appel in stukjes (laat de schil eraan zitten)
  • Meng de appel met de kaneel, sinaasappelsap en 3 el ahornsiroop
  • Doe het appelmengsel in een ovenschaal en zet het 35 minuten in de oven
  • Meng ondertussen het amandelmeel, eiwitten en 3 el ahornsiroop
  • Maak er een kruimellaag van en bestrooi het appelmengsel hiermee
  • Zet de appeltaart nog eens 30 minuten in de oven

Ik ben een zoetekauw en vaak wil ik na het avondeten nog iets lekkers om op te smikkelen. Een taartje als deze is dan perfect om te eten. Het bestaat uit pure ingrediënten, het bevat niet al teveel calorieën en hoewel het even in de oven moet, is het heel gemakkelijk te maken.

paleo appeltaart 3

Voor de appeltaart verwarm je de oven eerst voor op 180 graden. Ontdoe dan de appels van hun klokhuis en snijd de appels vervolgens in stukjes, maar laat de schil eraan zitten. Meng dan de appel met de kaneel, sinaasappelsap en 3 el ahornsiroop. Ik heb zelf voor verse sinaasappelsap gekozen, maar je kan ook zelf sinaasappels persen (2 stuks). Je kan er ook voor kiezen om honing te gebruiken, maar houdt er dan rekening mee dat dit niet paleo is.

Doe het appelmengsel in een ovenschaal en zet het voor 35 minuten in de oven. Ondertussen kan je de kruimellaag vast maken. Dit doe je door het amandelmeel, de eiwitten en de 3 overige eetlepels ahornsiroop met elkaar te mengen. Meng het net zolang totdat je mooie kruimels krijgt. Houd je niet van amandelmeel of ben je allergisch voor noten? Kies dan voor kokosmeel. Als het appelmengsel klaar is, schep je de kruimellaag hierover heen en zet de ovenschaal terug de oven in voor nog eens 30 minuten. De paleo appeltaart is het lekkerst als je hem meteen opdient.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *