paleo hamburgers met ananas

Paleo ananas hamburgers

Hamburgers, ananas en sappige smaken. Deze paleo ananas hamburgers zijn echt het proeven waard. Van het lekker grillen tot aan je tanden zetten in deze juicy burgers.

Wat heb je nodig? (voor 1 persoon)

150 gram gehakt
4 ringen ananas
(ijsberg)sla
paprikapoeder
uienpoeder
zout

paleo hamburgers met ananas 2

Hoe maak je de paleo ananas hamburgers?

  • Meng het gehakt met de kruiden naar smaak.
  • Maak hier twee hamburgers van en bak ze in de pan.
  • Bak ook de ringen ananas om en om mee.
  • Maak de burger door de hamburger tussen de ringen ananas en wat sla te plaatsen.

Heb je zin in een verwenlunch, bijvoorbeeld op een zondagmiddag of crave je hamburgers als avondeten? Dan zijn deze paleo ananas hamburgers zeker het maken waard. Het recept is op basis van een lunch, dus je kan er zeker nog eentje bijmaken als je een grote eter bent met het avondeten. Doordat de schijven ananas de ‘broodjes’ vormen van de hamburgers, is deze maaltijd erg koolhydraatarm en paleo vriendelijk. Dat wil overigens niet zeggen dat het geen vullende maaltijd is. Door de vetten in het gehakt en de vezels in de ananas raak je lekker snel vol. 

paleo hamburgers met ananas 3

Maak een kommetje van het gehakt en strooi hierin de paprikapoeder, uienpoeder en wat zout naar smaak. Duw de randen hier overheen en meng de kruiden met het gehakt. Doe een heel klein beetje kokosolie in de pan en laat het smelten. Verdeel het gehakt in 2en en maak hier twee burgers van. Bak ze om en om in de pan. Doordat het gehakt al vet is van zichzelf, hoef je niet veel olie te gebruiken. Ik heb ook gebruik gemaakt van mager rundvlees. 

Bak ook de ananasschijven om en om zodat ze mooi bruin worden. Leg een schijf ananas op een bord met wat sla, de burger, wat sla en de overige ananasschijf. Maak de andere burger ook zo en dan is het tijd om heerlijk je tanden te zetten in deze paleo ananas hamburgers. SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.