Paddenstoelenburgers

paddenstoelenburger-3

Ik ben de laatste tijd helemaal into the veggieburgers. Zo maakte ik al eerder de veggieburger met rode biet en zwarte bonen, nu gebruikte ik champignons als basis en ik moet zeggen: hij lijkt net op een echte hamburger! Smullen 🙂

Wat doe je als je nog een bakje champignons overhebt, geen zin hebt om te koken maar wel zin in fastfood. Juist dan maak je burgers! Ik moest en zou iets met die champignons doen, want ja, weggooien is ook zo zonde. Mijn rateltjes gingen aan het werk totdat ik op het idee kwam dat zoveel mensen zo enthousiast zijn over de paddoburgers van Bagels & Beans. Ik heb ze zelf nog nooit op en ik zou niet weten hoe zij ze maken, maar ik vond het wel een leuke uitdaging om ze zelf te gaan bakken. Ik had er niet verwacht dat ze ook echt als hamburgers eruit zouden komen te zien, wat een verrassing! De smaak is natuurlijk wel totaal anders, maar ik denk dat dit wel dé vegetarische burger is die het dichtste erbij in de buurt komt. Ik vertelde al eerder dat ik niet zo’n grote fan ben van champignons, maar deze paddenstoelenburgers mogen van mij zeker vaker op het menu komen!

paddenstoelenburger-4

mango Wat heb je nodig? (voor 6 burgers)

400 gram champignons
3 teentjes knoflook
1 ui
1 ei
20 gram walnoten
4-6 eetlepels havermout
1 eetlepel Italiaanse kruiden
1/2 eetlepel dille
wat zelfgemaakte mayonaise
bieslook

paddenstoelenburger-2

mango Hoe maak je de paddenstoelenburgers?

Het leuke aan deze burgers is dat ze ook zo zijn gemaakt. Je doet eigenlijk alle ingrediënten in een keukenmachine behalve de mayonaise en bieslook. Mix alles goed door elkaar tot je een mooi beslag krijgt. Afhankelijk van hoe ‘moist’ je de burger wilt, kun je meer eetlepels havermout toevoegen. Doe wat olie in de pan en laat deze goed warm worden. Neem wat van het beslag, draai er een bal van en druk deze vervolgens plat tot een mooie burger. Bak de paddenstoelenburger ongeveer 3-6 minuten aan iedere kant mooi bruin en met een krokant laagje. Serveer er wat mayonaise met bieslook bij en een salade on the side en je hebt een heerlijke vegetarische maaltijd op tafel staan!

paddenstoelenburger-1

Food foto’s zijn altijd welkom via Twitter (@misscraftsy) en Instagram (@misscraftsynl)! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!

Heb jij nog fijne vegetarische recepten op je lijstje staan?

Nieuwsbrief





6 comments

  1. Anouk

    Oeh heerlijk receptje! Deze ga ik even opslaan.

  2. Manon

    Oeh dit ga ik zeker eens maken! Lijkt me heerlijk 😀

  3. Kirsty

    Oohh dit lijkt mij echt heerlijk! Ik vind de paddoburger van Bagels & Beans ook al erg lekker, stiekem veel lekkerder ook dan een burger met vlees 😛

    1. Miss Craftsy

      Hahaha stiekem! Ik ben dan wel erg benieuwd in hoeverre deze dan lijkt op de B&B paddoburger 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.