chocolade pannenkoeken

Oreo pannenkoeken

Oeh de feestdagen komen in zicht! My favorite time of year omdat ik dan voor iedereen heerlijke dingen kan bakken. Waaronder deze oreo pannenkoeken.

Wat heb je nodig? (voor 10 pannenkoekjes)

300 gram bloem
60 gram cacaopoeder
60 gram suiker
60 gram bruine basterdsuiker
120 gram oreo koekjes
1.5 tl bakpoeder
1/4 tl zout
2 eieren
240 ml melk
3.5 el olijfolie
120 gram stukgeslagen oreo koekjes

oreo pannenkoeken

Hoe maak je de oreo pannenkoeken?

Het is natuurlijk heel erg Amerikaans om pannenkoeken te serveren tijdens het ontbijt en het liefst in alle soorten en maten. Tijdens Kerst is het tijd voor een upgrade en maken we iets meer bijzondere pannenkoeken.

Uiteraard nog steeds in die Amerikaanse stijl door er oreo koekjes aan toe te voegen. Deze koekjes komen eigenlijk uit New Y0rk waar ze ooit in de fabriek zijn gemaakt wat je nu als Chelsea Market kent. Een leuk feitje van de dag :).

pannenkoeken met kerst

In de basis zijn dit chocolade pannenkoeken met daarin en erop oreo koekjes. Persoonlijk vind ik dat een heerlijke en feestelijke toevoeging omdat je een pannenkoek er net iets meer smaak en crunch aangeeft. En geef toe: oreo koekjes zijn toch om op te eten ;)?

De oreo pannenkoeken maak je door eerst de natte ingrediënten met elkaar de mixen. Neem er dus een kom bij en mix daarin de melk, eieren en olijfolie.

Voeg daaraan toe de droge ingrediënten. Dit zijn de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, de stukjes oreo, beide suikers en het zout. Mix alles net zolang totdat je een glad beslag krijgt.

pannenkoeken met oreo stukjes

Pak en een koekenpan bij. Je hebt ook speciale pannenkoekenpannen met een dunne bodem, daarin bak je ze perfect! Doe wat (kokos)olie in de pan en doe wat van het beslag in de pan. Ik neem meestal een kleine soeplepel om de hoeveelheid beslag te bepalen. Bak de pannenkoekjes een aantal minuten om en om tot ze gaar zijn.

Serveer de oreo pannenkoekjes op een mooi bord met wat stukjes en hele oreo koekjes. Voor de extra versiering kan je er ook nog wat nougatine nootjes overheen strooien. Fijne kerst!

[yumprint-recipe id=’84’]The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.