OOTD: Military Green

breien4

Het is alweer even geleden, maar ik heb weer een trui af! Ik ben er best wel een tijdje mee bezig geweest, maar uiteindelijk mag het resultaat er zijn vind ik 🙂 en daarom deel ik het in een OOTD!


Ik ben volgens mij vorig jaar al begonnen met deze trui, maar ik kwam stiekem niet uit met mijn bollen wol. Ik had er misschien 1 of 2 te weinig gekocht en toen ik terug ging naar de winkel om nieuwe te halen, hadden ze deze kleur en kleurtype niet meer L. Sja, als je begint aan zo’n trui dan kun je natuurlijk ook niet weten dat je tekort gaat komen toch? Anyways, ik wilde oorspronkelijk een trui maken met mouwen die vanuit het lijfje doorliepen, dus wat meer casual en wat meer lossere mouwen, maar dat werd hem dus niet, omdat je natuurlijk voor bredere mouwen meer wol nodig had.

breien3

Change of plans en een verandering waarbij ik eigenlijk de hele trui weer uit elkaar moest gaan halen. Zoals je ziet is de trui niet van onderen naar boven gebreid, maar van rechts naar links (of andersom J). De basis is eigenlijk twee stroken met een kabel patroon. Dat was ook al lastig om te maken, want het is 1 strook die van voor tot achteren loopt en je wil hem natuurlijk niet te kort of te lang hebben. Een uitdaging op zich al ;).

breien2

Aan de lengte van die stroken heb ik steken opgezet om zo vervolgens het midden te kunnen breien en de zijpanden. Dit is allemaal gedaan door omgekeerd te breien: links op de goede kant, rechts op de verkeerd kant. De volgende uitdaging zat hem in het afkanten van de mouwen en de zijkant. Omdat ik dus het patroon zelf ging aanpassen, moest ik dus ook zelf verzinnen hoe ik ging afkanten, evenals voor de hals. Het duurde even, maar uiteindelijk heb ik een resultaat gecreëerd waar ik wel erg blij mee ben.

breien1

Toen ik de trui af had, miste ik eigenlijk wat. Ik vond hem te groen, ietwat saai en ik was niet zo blij met de hals. Uiteindelijk besloot ik om met een bijpassende bruine kleur een randje eraan te haken. Zo ziet de trui er meteen weer anders uit en werd hij precies zoals ik hoopte dat hij zou worden. Inmiddels is het alweer te warm om de trui nog aan te kunnen doen, maar ik wilde hem toch heel graag delen met jullie!

Wat vind jij van deze OOTD en zelfgebreide trui?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

10 comments

 1. Lisanne

  Wauw, wat knap! En hij staat je ook nog super goed. Dat bruine randje vind ik erg leuk gevonden, maakt het net iets specialer!

  1. Miss Craftsy

   Ah dankje, leuk dat je dat zegt. Maakt het toch net iets anders he 🙂

 2. Het Sushimeisje

  Knap, zou ik zelf het geduld niet voor hebben! En klopt het dat je je haar hebt geverfd?

  1. Miss Craftsy

   Haha ja hier moet je idd heel veel geduld voor hebben. Ik verf mn haar al langer maar ik heb t twee weken geleden weer geverfd

 3. Manon

  Wat een mooie trui en de kleur staat je ook heel erg goed!

 4. Emmie

  Wauw, wat gaaf! En leuk bedacht, dat gehaakte randje, het maakt het helemaal af.

  1. Miss Craftsy

   Thanks! Ja ik vond het ook een mooie toevoeging 😀

 5. Esther

  Wat een hoop werk zeg! Ik kan sowieso al niet eens een sjaal breien, dus vind dit wel héél knap gedaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.