Oosters wokgerecht met biefstuk

wokgerecht-4

Eigenlijk is het een beetje een contaminatie he? Om een wokgerecht Oosters te noemen? Ik vond het gewoon leuk klinken en ik dacht, waarom niet he?! Mijn huisgenootje vertelde me laatst dat ze een gerecht had gemaakt met bamboe en maiskolfjes en het enige wat in me op kwam is: huh? kan je bamboe gewoon in de supermarkt kopen? Yes we can! En daarmee maakte ik dit wokgerecht!

Wat heb je nodig? (voor 1 à 2 personen)

mango 1 biefstuk
mango 1 blikje bamboe scheuten (227 gram)
mango 1 blikje mini maiskolfjes (425 gram)
mango 1 zakje sugar snaps (200 gram)
mango zoetzure wokolie
mango peper, zout, koriander, kruidnagel, chili

wokgerecht-1

Hoe maak je het wokgerecht?

Neem een wokpan en doe daar een flinke scheut wokolie in (ik heb die van Conimex). Zorg ervoor dat de olie goed heet is en voeg daarna de sugar snaps toe. Ik bak het liefst dit wokgerecht op hoog vuur, maar dat hoeft natuurlijk niet.

wokgerecht-2

Snijd ondertussen de biefstukje in kleine blokjes en marineer ze met peper en zout. Als je de sugar snaps zo’n twee minuutjes hebt gewokt, kan je de biefstuk erbij doen.

wokgerecht-3

Wanneer de biefstuk al wat is aangebakken (na een halve minuut tot een minuut), kan je de mais en bamboe toevoegen. Voeg ook meteen de koriander, kruidnagel en chilipoeder naar smaak toe om je gerecht even wat extra smaak te geven. Na zo’n twee minuutjes is je wokgerecht klaar, afhankelijk van hoe doorbakken je je biefstuk wilt hebben.

wokgerecht-5

Tips & Taste

Met deze hoeveelheid had ik net iets teveel voor mijzelf als avondeten, waardoor ik mijzelf ook nog op een lunch kon trakteren. Mocht je dit met zijn tweeën gaan eten, dan kan je er natuurlijk altijd wat rijst bij koken of er lekker kroepoek bij nemen. Wat me ook erg lekker lijkt (en als je er gewoon liever een sausje bij wilt hebben) is om er boemboe aan toe te voegen. De Albert Heijn heeft een rode curry boemboe en die lijkt me perfect hiervoor! De bamboe heeft een niet zo’n sterke smaak en moet deze vooral krijgen van de andere ingrediënten en kruiden. Maar ik vond ze zeker voor herhaling vatbaar! De maiskolfjes zijn niet zo mijn ding, dan neem ik toch liever maiskorrels! En dit gerecht is ook zo klaar omdat alle groenten in principe zo in de wok gegooid kunnen worden (hoewel ik de mais wel in kleinere stukjes heb gesneden). Sterker nog, ik heb dit wokgerecht zo in elkaar geflanst toen ik laat terug was van dance workout! Dus wie dacht geen tijd te hebben om een gezonde maaltijd op tafel te kunnen zetten, die heeft het stiekem een beetje mis! Oja, en de mini maiskolfjes en bamboe scheuten kan je vinden in het Internationale schap daar bij de kokosmelk :).

wokgerecht-7

Heb jij al weleens bamboe op? En wat is jouw favoriete wokgerecht? Mocht je dit heerlijke recept ook hebben gemaakt? Food foto’s zijn altijd welkom via Twitter (@misscraftsy) en Instagram (@misscraftsynl)! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!

Join the LTE Newsletter!

Do you want to live your best life yet and work on that every single day? Let me help you! Subscribe to my newsletter and receive actionable & inspiring steps to reach your highest potential.4 comments

 1. Shannon

  Oh, dat ziet er echt lekker uit! Ik vind baby mais echt verschrikkelijk!
  Leuke blog, ik volg je nu. Volg je me terug?
  xx

  1. Miss Craftsy

   Dankjewel! Haha ja ik vond het ook wat tegenvallen!

 2. Manon

  Ziet er goed uit, ik vind alleen bamboescheuten niet zo lekker.

  1. Miss Craftsy

   Dankjewel! Het heeft wel een best neutrale smaak, ik denk dat het ook vooral te maken heeft met wat voor andere smaken je het combineert. Tenzij je de structuur natuurlijk niet lekker vind 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.