Ontbijtreep met walnoten

ontbijtreep met walnoot

Op een heerlijke zatermorgen had ik zin om wat lekkers te bakken als ontbijt. En dat werden deze ontbijtrepen. Benieuwd hoe jij ze ook kunt maken?

Het is natuurlijk geen ontbijt dat je even snel klaarmaakt omdat het ook nog even in de oven moet enzo, maar het is wel heel easy om ze te maken. En eenmaal gemaakt heb je er natuurlijk genoeg voor een aantal dagen, zowel om op te eten als ontbijt maar natuurlijk ook als een heerlijk tussendoortje. Het is heerlijk en natuurlijk zoet zonder te overdrijven en de reep is chewy met een goede bite. Echt alles wat je van een ontbijtreep kan verwachten zit hierin. Ik heb al verschillende repen gemaakt, maar dit is verreweg mijn favoriet!

ontbijtrepen

Wat heb je nodig? (voor 4 ontbijtrepen of 8 tussendoortjes)

50 gram havermout
50 gram speltmeel
15 gram lijnzaad
1 ei
1 banaan
1/2 eetlepel kaneel
30 gram gedroogd fruit (ik had aardbeien)
1 theelepel zeezout
20 gram walnoten

gezonde ontbijtrepen

Hoe maak je de ontbijtrepen?

Verwarm de oven vast voor op 200 graden. Neem een keukenmachine bij de hand en doe daarin de banaan, havermout, het speltmeel, kaneel en zeezout en pulse het door elkaar heen. Snijd het gedroogde fruit en de walnoten in wat kleinere stukjes en roer dit ook door het beslag heen. Schep het beslag in een ingevet vierkant bakblik (bijvoorbeeld voor brownies) en zet de ontbijtrepen 20 minuutjes in de oven. Als jet bakblik is afgekoeld kan je het baksel eruit halen en snijd je het in 8 of 4 repen afhankelijk of je ze als tussendoortje of voor je ontbijt wilt. Of je neemt natuurlijk 2 stukjes als ontbijt ;).

breakfast bar

Deel jouw eten op Twitter (@misscraftsy) en/of Instagram (@misscraftsynl) en tag mij! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!

Eet jij ook regelmatig een granenreep en welke is jouw favoriet?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

2 comments

  1. Rotan

    Origineel zeg, en lekker gezond. Walnoten zijn erg lekker en ze geven ook veel energie. Dit is dus zeker een goede tip om mee te ontbijten.

    1. Miss Craftsy

      Thanks! Ja echt verzadigd raak je ervan en het is gewoon te lekker! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.