one plus one jojo moyes

One Plus One van Jojo Moyes en 4 andere boeken

Op zoek naar toffe boeken voor deze zomer? Ik heb weer 5 boeken voor op jouw boekenlijst, waaronder de romantische One Plus One van Jojo Moyes.

See Me – Nicholas Sparks

See Me, elkaar zien zoals je echt bent, elkaar waarderen en alleen maar pure liefde voor elkaar voelen. Colin en Maria zijn niet het typische koppel dat je maar kunt vinden. Liefde overwint alles, totdat de twijfel toe slaat. Het verleden van Maria komt naar boven wanneer ze weer wordt gestalkt. Wie zit erachter? Heeft het te maken met haar baan of met Colin, die zelf een gewelddadig verleden heeft? Zorgt dit ervoor dat de relatie verbroken wordt, of overwint de liefde voor elkaar? Wederom weer een prachtig liefdesverhaal van twee personen met een heftig verleden waarvan de vraag afhangt of ze wel echt zo voor elkaar gemaakt zijn als ze dachten.

Cijfer: 8

Aan niemand vertellen – Simone van de Vlugt

Lois is rechercheur en krijgt te maken met een heftige zaak waarbij een man gevonden wordt waarbij zijn geslachtsdeel is afgesneden. En hij is helaas niet de enige… De leads zijn er bijna niet en het frustreert Lois dat ze maar niet verder komt, gaat iemand het haar vertellen? In haar onderzoek komt ze bij Maaike uit, een kunstschilderes. Zij claimt de overleden man niet te kennen. Hoe zit de vork in de steelt en wat schuilt er nu precies achter Lois en Maaike? Dit is een hele goede thriller met een twist die niet alleen goed in elkaar steekt, maar eigenlijk ook heel erg aangrijpend is door allerlei trauma’s.

Cijfer: 7,5

Thirteen Reasons Why – Jay Asher

Een veel besproken boek en tv serie. Het is een heel bijzonder boek waarin je via tapes hoort waarom iemand zelfmoord heeft gepleegd en daar 13 personen voor aansprakelijk stelt. De meningen zijn heel erg verdeeld, maar een ding vind ik wel waar: het is aangrijpend, het is waanzinnig goed uitgewerkt, je slaat bladzijde na bladzijde om omdat je zo graag wilt verder lezen en het is een probleem van nu en ik vind het heel goed dat er aandacht aan geschonken wordt. Aan zelfmoord, aan pesten, in de hoop dat er nu nog meer aan gedaan wordt.

Cijfer: 7,5

One Plus One – Jojo Moyes

In One Plus One van Jojo Moyes volg je Jess die een alleenstaande moeder van twee kinderen is en die met al haar banen nog nauwelijks kan rondkomen. Haar dochter Tanzie blijkt uitmunted te zijn in wiskunde en kan met een beurs naar een pretigieuze school, hetzij daar nog een eigen bijdrage voor gevraagd wordt, iets wat Jess niet kan betalen. Wanneer er een wiskunde wedstrijd is waar Tanzie aan mee kan doen, zet Jess alles op alles om Tanzie te laten meedoen en haar de kans te geven om alles uit haarzelf te halen. Onderweg komt ze Ed tegen, een rijke man wiens leven momenteel verre van op de rails loopt. Hij besluit hen te helpen en er lijkt een band tussen hem en Jess te ontstaan. Kan Tanzie naar de school en zal Jess eerlijk zijn tegen Ed?

Cijfer: 8

Harry Potter en het vervloekte kind Deel een en twee – J.K. Rowling

Het nieuwe Harry Potter boek! Ik wist dat dit over Harry zou gaan een aantal jaren later en verwachtte dus ook dat het een roman zou zijn, net als de andere boeken. Toen ik het boek opensloeg bleek het echt een toneelstuk te zijn. Dat is wel even wennen met lezen en je kan je toch net wat minder goed inleven, hoewel het boek juist daardoor erg verfrissend was om te lezen. Je volgt zowel Harry als zijn zoon Albus die probeert het verleden te veranderen, koste wat het kost. Een typisch Harry Potter verhaal, net in een ander jasje. En ik had hem dan ook in 4 uurtjes uit. En dat terwijl ik op vakantie was in Engeland ;).

Cijfer: 6,5The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.