omelet met tomaat en pijnboompitten 2

Omelet met tomaat en pijnboompitten

Een normale omelet voor ontbijt is heerlijk en heel gemakkelijk om te maken, en wat dacht je van deze sappige, gezonde omelet met tomaat en pijnboompitten?

Wat heb je nodig? (voor 1 ontbijt)

2 eieren
1 tomaat
10 gram pijnboompitten

omelet met tomaat en pijnboompitten

Hoe maak je de omelet met tomaat en pijnboompitten?

  • Kluts de eieren en voeg eventueel peper en zout toe.
  • Bak het als een omelet.
  • Snijd de tomaat in schijfjes en plaats deze op de nog niet gebakken bovenkant.
  • Bak de omelet ook aan de andere kant.
  • Top de omelet af met de pijnboompitten.

Als ik zin heb in een ontbijtje met lekker veel eiwitten, is een omelet altijd een goed idee. Nu is het ook zo dat het slim is om altijd groente toe te voegen aan een hoofdmaaltijd wanneer dat kan. Met yoghurt en granola wat ik ook graag eet, is dat een beetje lastig. Maar met een omelet is het een perfect idee. Door tomaat toe te voegen aan de omelet, krijgt het ook veel meer smaak, word je omelet lekker sappig en krijg je meteen ook wat vezels binnen. En die pijnboompitjes? Kers op de taart I might say. Het is een onverwacht combinatie die smakelijk uitpakt en die een lekkere crunch geeft zo vroeg op de morgen. Uiteraard is dit gerecht ook lekker met een stukje brood erbij en in een dubbele portie heb je ook meteen een lazy diner voor je neus staan. 

omelet met tomaat en pijnboompitten 3

Hoe je deze omelet maakt? Dat moet vast niet zo moeilijk zijn voor je. Want iedereen kan een ei bakken toch? Kluts de eieren los en voeg naar smaak wat peper en zout toe. Bak de omelet op laag vuur in een pan met wat kokosolie. Snijd vervolgens de tomaat in schijfjes die je bovenop de omelet legt als deze nog niet helemaal gebakken is. Bak ook de andere kant van de omelet en wanneer de omelet met tomaat helemaal klaar is, leg je deze op een bord en sprenkel je er wat pijnboompitten overheen. The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.