Omelet met spinazie en cranberries

frittata-5

Dit is een combinatie die echt hemels is. Trust me, ik ben eigenlijk helemaal niet van de omelet. Net als bij quiche ben ik al snel klaar met die typische “ei smaak”. Geen idee hoe het komt, maar ik eet liever iets anders als lunch. Maar als fanatiek sporter heb ik die eiwitjes toch nodig en dan is het helemaal geen slechte keuze om dan toch maar eens die omelet te eten als lunch.

Wat heb je nodig? (voor 1 lunch)
2 eieren
2 handjes spinazie
1/2 rode ui
1 hand cranberries
1 eetlepel hüttenkäse
50 gram gerookte kipfilet
peper en zout
bieslook

frittata-1

Hoe maak je de omelet frittata met spinazie en cranberries?
Snijd de rode ui in stukjes en fruit ze in de pan met wat olijfolie. Kluts de eieren en voeg daaraan de cranberries, hüttenkäse en de kruiden aan toe. Snijd de spinazieblaadjes (als je dat wilt) in kleinere stukjes en voeg deze toe aan de ui.

frittata-2

Laat de spinazie even slinken en terwijl die spinazie haar werk doet, kun jij nog even de gerookte kip in stukjes snijden. Voeg het eimengsel aan de spinazie en ui toe en verdeel de stukjes kip eroverheen. Doe de deksel op de pan en laat de omelet langzaam gaar worden.

frittata-3

Kijk na 2-4 minuten of de omelet al mooi gebakken is en wanneer dit zo is, leg je een bord op de pan. Draai de pan om, waardoor de omelet op het bord komt te liggen en schuif de omelet vervolgens weer in de pan om de andere kant te bakken. Laat ook deze kant weer even zachtjes bakken tot de omelet een mooi korstje heeft gekregen.

frittata-6

Tips & Taste
Ik vind de zoete smaak van cranberries in deze omelet zooo lekker! Dat maakt de omelet gewoon perfect. Hartig met zoet combineren is volgens mij mijn nieuwste ontdekking and I love it! Doordat dit zo’n eiwitrijke lunch is dankzij de eieren, kip en hüttenkäse, ben je heel lang verzadigd en is dit een perfecte maaltijd om je spieren te laten herstellen. En bovendien vind ik het altijd zo’n slimme manier om stiekem wat extra groentes binnen te krijgen, ook niet geheel onbelangrijk! Hoe dan ook, ik denk dat een omelet een perfecte keuze is om toe te voegen aan een gezond eetpatroon :).

frittata-4

Food foto’s zijn altijd welkom via Twitter (@misscraftsy) en Instagram (@misscraftsynl)! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!

Eet jij weleens een omelet en wat voeg  je er dan het liefste aan toe?

Eet smakelijk!Want to finally stop Stress Eating?

Stress eating at the end of a long day?
Always starting with a new diet on Monday?
Eating away your emotions?
And do you want to end this?

Download my FREE ebook with
21 Simple Strategies to Stop Stress Eating!
5 comments

 1. Manon

  Oh dat ziet er lekker uit!

 2. monique

  Klinkt heerlijk! Ik heb nog nooit cranberries in een omelet geprobeerd.

  1. Miss Craftsy

   Dankjewel! Nee ik ook niet en vond het maar een vreemd idee, maar de combi is zo lekker!

Leave a Reply

Your email address will not be published.