bessen en kalkoen op een omelet

Omelet met kalkoen en bessen

Dit paleo proof ontbijtje lijkt misschien een vreemde combinatie, maar deze omelet met kalkoen en bessen is eigenlijk een heerlijk en goed vullend ontbijtje.

Wat heb je nodig? (voor 1 ontbijt)

2 eieren
2 plakjes kalkoen
100 gram bessen
Kaneel

eiwitrijk ontbijt

Hoe maak je de omelet met kalkoen en bessen?

Het is meer de combinatie dan de wijze waarop je dit recept maakt waardoor ik het graag met jullie wil delen. Aangenomen dat iedereen inmiddels wel weet hoe je een eitje bakt ;).

Nee, het speciale aan dit ontbijtje is dat je vlees met ei en fruit combineert, iets wat je niet iedere dag ziet, althans ik niet. In mijn zoektocht naar wat variatie in mijn paleo ontbijtjes die ik nu eet, zag ik op Instagram een variatie hierop voorbij komen. 

gezond omelet ontbijt

Ik vond het eerst heel vreemd maar uiteindelijk werd ik natuurlijk wel heel erg nieuwsgierig of deze omelet met kalkoen en bessen wel echt lekker zou zijn. Challenge accepted! En succes gegarandeerd want ik vond mijn variatie verrassend lekker! Inmiddels heb ik het al vaker gegeten en is het nu mijn favoriete paleo ontbijt naast de banaan ei pannenkoekjes.

Naast dat de omelet met kalkoen en bessen gezond en paleo is, zit je er de eerstvolgende uren pretty full van door de eieren. En de eieren gecombineerd met kalkoen en bessen (of een ander stuk fruit) zorgen voor een gebalanceerd ontbijt waarin alle macro’s aan bod komen. 

omelet met kalkoen en bessen

En hoe maak je dit gemakkelijke en snelle ontbijt nu eigenlijk? Kluts de 2 eieren met elkaar en doe daar wat kaneel bij. Vervolgens bak je de omelet gaar in een pan.

Doe de omelet op een bord, beleg deze met de 2 plakjes kalkoen en doe daarover heen de blauwe bessen. En klaar is je verrassend ontbijtje!

[yumprint-recipe id=’64’]The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.