chocoladekoekjes met nutella

Nutella soufflé koekjes

De lekkerste Nutella koekjes op aarde? Dat zijn deze Nutella soufflé koekjes, vooral als ze net uit de oven komen. Heerlijk knapperig en zodra je hem open bijt een smeltende Nutella pasta.

Wat heb je nodig? (Voor 12 koekjes)

240 gram bloem
1 tl bakpoeder
1/2 tl zeezout
90 gram suiker
1 ei
120 gram boter
1 tl vanille essence
90 gram cacaopoeder
12 el Nutella

knapperige nutella koekjes

Hoe maak je de Nutella soufflé koekjes?

Echt waar als er een beter koekje zou bestaan dan dit dan mag je het me vertellen. Een heerlijk knapperig chocoladekoekje en wanneer je hem open bijt komt het vloeibare bruine goud je smaakpapillen tegemoet gestroomd. 

Ik keek al een tijdje ernaar uit om deze koekjes te bakken en voor een speciale gelegenheid dook ik de keuken in. En toen ik ze daarna deelde met mijn vrienden en hun verrassende gezichten zag van geluk, kon ik niet anders concluderen dan dat ze geslaagd waren.

Voor deze koekjes heb je wel wat tijd nodig omdat je een paar keer de koekjes in de vriezer moet leggen. Je begint hier dan ook meteen mee door op bakpapier of iets stevigers 12 eetlepels Nutella te scheppen in 12 hoopjes los van elkaar. Deze vries je minstens 1 uur in.

nutella souffle koekjes

Tegen de tijd dat de Nutella bolletjes er bijna 1 uur in zitten, kan je het deeg klaarmaken. Dit doe je door de boter eerst zacht te maken in de keukenmachine. Als dit gedaan is, voeg je de suiker toe en mix je het goed door. Hetzelfde doe je met de vanille essence en eieren. Tenslotte voeg je een voor een het cacaopoeder, bloem en bakpoeder toe. 

Nu heb je een mooi deeg dat je kan verdelen in 12 bolletjes. Haal de Nutella bolletjes uit de vriezer, duw dit in het deeg en maak er een nieuw bolletje van. Doe dit redelijk snel, want anders smelt de Nutella weer. Stop het koekdeeg opnieuw 1 uur in de vriezer.

Als dit klaar is kan je de koekjes gaan bakken. Doe dit 12 minuten lang in een voorverwarmde oven op 180 graden. Als het klaar is, laat de Nutella soufflé koekjes nog een kwartier staan zodat ze kunnen afkoelen en uitharden.

[yumprint-recipe id=’96’]SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.