Nieuwe DIY: gebreide trui

gebreide_trui7
Ik heb tijdens de kerst dan wel niet echt vakantie gehad, maar het was wel een mooie periode om de laatste hand te leggen aan mijn nieuwste gebreide trui! Het is een military sweater die oorspronkelijk ook in legergroen is gebreid met van die platte, glanzende gouden knopen erop, maar ik heb gekozen voor een zachte, lieve grijze kleur en zonder knopen vind ik hem eigenlijk ook net zo leuk!

gebreide_trui4
Het grappige van deze trui is dat hij eigenlijk andersom is gebreid. Normaal is de kant die je met rechts breit de goede kant (zoals je kunt zien bij de twee strepen in het midden), maar nu zit de linkse kant grotendeels voorop. Toen ik er met het breien zelf eenmaal aan gewend was, kwam het naaien nog! Omdat ik wist dat ik extra goed moest opletten welke panden ik tegen elkaar aan moest naaien heb ik een klein minuscuul foutje gemaakt en dat valt me nog reuze mee!

gebreide_trui2
Het is op zich een vrij eenvoudige trui om te breien, omdat er maar 1 kabel in verwerkt zit. En als je die eenmaal doorhebt is de boel zo gepiept. Ik was ook eigenlijk zo met het achterpand klaar (binnen een week!) en ik dacht over drie weken ben ik wel klaar. Helaas duurde het voorpand met de kabel natuurlijk wat langer en ook de mouwen gingen niet zo snel als ik in eerste instantie dacht. Waarschijnlijk had ik het stiekem toch best druk en heb ik minder gebreid als ik zou willen :).

gebreide_trui3
De trui (en ik) in volle glorie! Ik moet zeggen dat hij eigenlijk vet goed gelukt is nu ik hem zo aan zie! Hij past echt perfect toch? Ik heb wel zitten murmelen met de kraag, een van de laatste dingen dit ik nog moest doen. Ik heb dat ding wel 6 keer uitgehaald omdat ik best wel strak brei en ik kon er telkens niet met mijn hoofd doorheen (en nee zo’n groot hoofd heb ik niet :)) Dat was wel echt heel raar want zo los afgekant als ik nu heb moeten doen voelde gewoon heel erg raar haha! De kraag vind ik dan ook het minst mooie aan de trui. Maar als oppepper heb ik bedacht een mooie choker te kopen (ik heb al mooie gezien op Ebay!) die dan het kraaggedeelte bedekt en mijn outfit net wat extra’s geeft. Wat dachten jullie van een mooie zacht oranje versie? (Ja omdat hij oranje is :), maar ook omdat die ketting die ik in gedachten heb mooi bij grijs zal passen!)

gebreide_trui5
En als ontzettend leuk detail: er zit ook een kabel in de mouw! Ik heb eerst die kabel moeten breien, net zo lang totdat hij om mijn pols paste en toen heb ik steken op genomen vanaf de zijkant en ben ik zo verder gaan breien aan de mouw. Leuk idee toch?

gebreide_trui6
Ik ben in ieder geval superblij met het resultaat!

Wat vind jij van mijn nieuwste projectje?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

16 comments

 1. Michèle

  gewoon geweldig, heb je er een patroontje van? Zou er direct aan beginnen.
  Michèle

  1. Miss Craftsy

   Wat lief! Nee ik heb het patroon helaas niet meer

 2. Shivani | BYSHIVANI

  Wow, echt mooi gedaan! ik doe ook aan breien, maar dit gaat me nog niet lukken haha!

 3. Irene

  Wat super knap gedaan! Ik pas een paar maandjes aan het breien, na jaren gehaakt te hebben en een trui heb ik nog niet aangedurfd maar misschien komend jaar… Eerst maar eens kabels oefenen in een kleiner patroon…

  Leuke blog heb je verder! Ik kwam je tegen op de linkparty van Rosie en ik lees nog even verder :).

  Fijne zondag!
  Groetjes Irene

  1. Miss Craftsy

   Ahh leuk dat je via Rosie hier bent gekomen! En met die trui komt het vast goed! Zet je je werkjes ook op je blog?
   Liefs!

 4. Dionne

  Super leuk gedaan! Hij is echt heel mooi!

 5. Arletta

  Waaauw heel gaaf gedaan.xx

 6. Liese

  Wauw, zo geweldig dat je dat helemaal zelf gedaan hebt!
  Vind die details aan de mouwen super (:

  Liefs, Liese

 7. Lisanne

  Super mooi én super knap! Doe ik je niet na!

 8. Kitty

  Dat is echt een mooie trui! Staat je goed 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.