quick fix stress

Mijn snelle aanpak voor stress

Hee stresskip! Zit jij op dit moment even hoog in je stress level? Geen nood!  Deze quick fix helpt direct om je stress te verlagen.

Celebrate good times

Celebrate good times, come on! It’s a celebration. Wacht even Joyce. Ik ben gestresst en jij zegt dat ik het moet vieren? Jazeker! Het leven is een feestje en je moet zelf de slingers ophangen. Ik probeer alles zo positief mogelijk te bekijken. Zelfs als je enorm gestresst bent. Want het feit is dat je opmerkt dat je gestresst bent. Je bent je er bewust van dat het even niet goed met je gaat. Je staat bewust stil en dat is meer dan wat de meeste mensen doen. Wees dus trots op jezelf en geef jezelf een schouderklopje dat je hebt opgemerkt dat je stress ervaart.

Druk op de pauzeknop

De volgende stap is op de pauzeknop drukken. Zodra je bewust bent dat je stress ervaart, dan sta je ook meteen stil bij dit moment. Even stilstaan tijdens je drukke leven is persoonlijk iets waarvan ik denk dat je dat elke dag moet doen. Even intunen bij jezelf en dat ‘jij momentje’ nemen waarin je even helemaal alleen bent met je gedachten. Even bewust ademhalen, even lekker mediteren. Of neem 5 tot 10 minuten om gewoon even niets te doen en alleen even te zitten om even in te tunen op jezelf.

Interview jezelf

En de volgende stap volgt als vanzelf op het ‘me time’ momentje van de dag. Dit is namelijk ook meteen het moment waarop je jezelf wat vragen kunt stellen. Als je je vrienden en familie ziet vraag je altijd wel: hoe gaat het met jou. Afhankelijk van die persoon krijg je daar wel of geen uitgebreid en eerlijk antwoord op. Maar vraag jij aan jezelf weleens hoe het echt met je gaat? Neem jezelf voor om deze vraag echt aan jezelf te stellen en om deze zo eerlijk mogelijk te beantwoorden. Beantwoord zo oprecht en open mogelijk hoe je je vandaag voelt. Neem zo nodig actie op je antwoord zodat je je sneller beter voelt en herinner je jezelf eraan dat je altijd het beste voor jezelf doet.

Waarom dit werkt is doordat je hiermee even pas op de plaats neemt, waardoor je meer gaat nadenken in plaats van klakkeloos dingen gaat doen die je stress verergert. Daarnaast breng je met deze vorm van self care je mind, body & soul in balans die direct je stress levels vermindert. Het draait allemaal om balans. Zodra ik een vorm van stress voel opkomen laat ik alles vallen en concentreer ik me volledig op mijn ademhaling en keer ik even naar binnen. Dat is voor mij de nummer 1 tip bij direct stress verminderen en het werkt als een malle!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.