Mijn drie stappen die voor een gelukkig leven hebben gezorgd

Hoe kan je nu een gelukkig leven leiden? Iedereen lijkt daar maar naar te streven, maar wanneer heb je dit punt nu echt bereikt? Dit zijn mijn punten die me geholpen hebben om elke dag een gelukkig leven te leiden.

Waar word jij blij van?

Voor iedereen is geluk anders. Waar iemand gelukkig kan zijn met een simpele baan en een gezin met een hond, wil de ander er alleen maar op uittrekken en reizen. Dat iedereen zo anders is, is het mooie van het leven. De kracht ligt erin om te ontdekken waar je heel erg blij van wordt en dat dan ook te gaan doen. Dat wil overigens niet zeggen dat je ook echt elke dag blij en gelukkig moet en kunt zijn. Soms heb je een bleh dag en wil het allemaal even niet. Dat is ook okee, want die dagen mogen er zijn. Op die dagen is het belangrijk dat je alsnog dankbaar bent voor de leuke dagen die je hebt gehad en accepteert dat vandaag is zoals ze is en het morgen beter wordt.

Volg je dromen

Dit klinkt heel groots en onbereikbaar en voor velen mensen is dat misschien ook zo. Maar durf te dromen, want alles wat je kan dromen kan je ook werkelijkheid maken. Veel mensen worden gedreven door angst of richten zich op dingen die ze niet kunnen doen. Ook ik deed dat. Ik had grootste dromen, maar ik maakte ze niet waar omdat ik bang was dat ik het niet zou kunnen (fysiek en mentaal), het geld er niet voor had of bang was wat mijn vrienden en de maatschappij ervan zouden vinden. Bang dat ik zou falen. En daardoor heb ik een hele tijd niet mijn hart gevolgd en deze zelfs gewoon geblokkeerd.

Gooi je angst in de prullenbak

Maar weet je wat het is? Wat als je faalt? In elk geval heb jij je hart gevolgd en heb je het geprobeerd. Dat kost lef. Enorm veel lef. Maar wat zou jij liever doen? Je angst blijven vasthouden en later spijt hebben van de dingen die je niet hebt gedaan? Of je angst aan de kant schuiven, je dromen volgen en trots zijn op het feit dat je het in elk geval hebt geprobeerd (mocht het mislukken?). Ik denk dat je je antwoord al wel weet ;).

Blijf vooruitgaan

Het tweede wat ik doe is altijd vooruit blijven gaan. Als je stil staat verandert er ook niets. En er verandert ook niets als je in je comfort zone blijft. Blijf altijd je op het positieve focussen en stel ook een positief en realistisch doel waar je naartoe kunt werken. Jouw gelukspuntje dat je altijd in zicht blijft houden. Het is wel in tweestrijd, want als je je alleen maar blijft focussen op vooruitgang, lijkt het misschien alsof je het niet waardeert hebt wat je nu hebt. De beste balans voor mij is leven in het heden en daar ook dankbaar voor zijn, maar ook altijd een doel hebben. Je hebt meerdere aspecten in je leven waar je slechts één doel voor hebt. Of je komt op een kruispunt in je leven waar je sowieso moet gaan kiezen. Kies er dan niet voor bij het oude te blijven maar blijf nieuwsgierig en jezelf ontwikkelen.

Omring je met mooie mensen

Hoe gelukkig je ook kan zijn, het is vrijwel onmogelijk om in je uppie gelukkig te zijn. Lieve en goede vrienden en familie om je heen hebben is een must. Hoewel je je familie niet voor het uitkiezen hebt, kan je dat bij je vrienden wel doen. Wees heel bewust welke types het beste bij jouw persoonlijkheid passen en jou ook tot een beter persoon maken. Kies voor mensen die jou inspireren en aan het lachen maken en waar je je helemaal jezelf bij voelt.

Deze elementen zorgen ervoor dat ik me elke dag weer happy voel en blij wordt van alle dingen die ik in mijn leven doe. Wat doe jij om gelukkig te zijn en te blijven?SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.