citytrip-philadelhia

Mijn citytrip naar Philadelphia

With Love Philadelphia, xoxo. Het statement van deze mooie stad en daar sluit ik me helemaal bij aan.

Voordat ik naar Philadelphia vertrok was het enige wat ik wist dat de Philly cheese steak daarvandaan kwam en dat deze stad, net als Boston, veel met de onafhankelijkheid van Amerika te maken had. 

love-statue

Toen ik met de Megabus Philadelphia in reed, werd ik meteen gegrepen door haar charmes. Het is een schattige, schone en koloniale stad die prachtige en statige gebouwen heeft waardoor je alleen maar om je heen wilt blijven kijken. Dan snap je dat ik natuurlijk met een big smile om me heen liep te kijken.

philly-cheese-steak

Het was al namiddag, dus na eerst even gerelaxed en gekletst te hebben in het hostel, ging ik voor de missie om de beste Philly cheese steak in town te proberen. Als je als een echte local de original wilt bestellen zeg je ‘one with wiz’. Ik ging naar Jim’s Steak en toen ik eenmaal klaar was met eten had ik nog een superleuk gesprek met een van de medewerkers over Philadelphia.

franklin-bridge

Dat merkte ik wel meteen. Iedereen wil een praatje met je maken. Zo kreeg ik 100en complimentjes over mijn Nike schoenen, waarbij ik nog een tip kreeg waar ik goedkope Nike’s kon kopen en vervolgens high fivede met de security guard van Liberty Bell, of dat ik een knuffel kreeg van een Apple store medewerker omdat ik mijn conputer niet kon kopen.

declaration-house

Het mooiste was dat ik me mengde in een gesprek van vader en zoon over Pokemon Go. De zoon wist namelijk niet hoe hij de evolutie van Poliwag kon onderscheiden (omdat hij te jong was voor de gameboy spellen), waardoor ik hem een tip gaf. En vervolgens gaf die vader me allemaal tips over Philly en wilde zelfs zijn telefoonnummer geven als ik nog meer wilde weten. Echt zo leuk om spontaan contact te hebben met vreemde mensen. Dat maakt echt je dag heb ik gemerkt. 

spruce-park

Goed, terug naar die avond. Ik wandelde wat door Philly met als eindstop Spruce Park. Dit park is heel mooi verlicht met allemaal lichtjes die in de bomen hangen en van kleur veranderen. Vervolgens zijn er allemaal hangmatten, strandstoelen en mogelijkheden om spellen te doen zoals levensgrote legoblokken en een schaakspel. De perfecte plek om een avondje te chillen. En bijna magisch, omdat je ook nog eens een mooi uitzicht hebt over de rivier. Ook leuk: even verderop vind je ook een rolschaatsbaan!

washington-square

Op mijn eerste volle dag ging ik het centrum bekijken. Philadelphia is niet heel groot en je kan prima de stad in 1 dag bezichtigen. Gelukkig heeft ze ook veel leuke parkjes waar je lekker kan chillen en zo kan uitrusten en van het mooie weer kan genieten.

elfreths-alley

Ik begon mijn dag in het schattigste straatje van Philly: Elfreth’s Alley. Een koloniaal straatje en een van de oudste en goed bewaarde straatjes van de stad. Zo leuk! Daarna bezichtigde ik het Betsy Ross house, waarna ik een stop maakte in het leuke Franklin Square. Op de weg daarheen kan je, als je tijd hebt en het leuk vind, ook het constitution center en de U.S. Mint bezoeken. 

liberty-bell

Daarna kwam de leukste en de meest boeiende attractie vond ik: de Liberty Bell. Je kan daar gratis in en je krijgt vervolgens allerlei info over de Amerikaanse geschiedenis en wat voor rol deze bel daarin heeft gespeeld.

xoxo-philadelphia

Daarachter vind je het gebouw waar de bel ooit in heeft gehangen, Independence Hall. Hier kan je ook gratis in, maar wees je er wel van bewust dat je bij het Visitors Center een ticket met een tijd erop moet halen, dus wees je hiervan bewust als je in tijdsnood zit. 

magical-gardens

Een hele leuke tip is om door South Street te lopen. Een hele leuke en levendige straat waar je ook de Philadelphia’s Magical Gardens vindt. Deze is op dinsdag gesloten maar vanaf de buitenkant is het al prachtig. De muur is gemaakt van gerecyclede dingen als fietswielen en bierflesjes, maar wat dit zo mooi maar zijn al de spiegeltjes die als mozaïek op de muur zijn geplakt. Waanzinnig! Ik zou er zo uren naar kunnen kijken. 

reading-terminal-market

Een hele leuke stop om te maken, of je nu een foodie bent of niet, is The Reading Terminal Market. Dit is een overdekte food hall waar je zoveel heerlijks kunt kopen. Probeer zeker de pizza philly cheesesteak  (vond ik lekkerder dan het origineel) en het ijs bij Basset’s Ice Cream. Zo zo lekker en hele bijzondere smaken. 

city-hall

Vlakbij de market loop je zo naar de city town hall met daarachter Dilworth Park. Op dit moment vind je hier het beroemde LOVE statue omdat je het JFK plaza aan het renoveren zijn. Met het standbeeld en de fonteinen in het park is het hier goed vertoeven.

dilworth-park

Na heerlijk gerelaxed te hebben, ben ik nog even lekker gaan shoppen en vervolgens wilde ik Rittenhouse Square nog even opzoeken, hoewel dit niet mijn soort park was op dat moment. 

citytrip-philadelhia

Na heerlijk te hebben gegeten ben ik terug gekeerd naar het hostel waar ik eigenlijk in de avond nog naar een open bioscoop wilde. Vlakbij de rivier kan je regelmatig gratis naar de bioscoop in de openlucht. Helaas regende het die avond, dus ben ik met een paar vrienden uit het hostel een biertje gaan doen. Ook leuk haha :).

fairmount-park

Op mijn laatste dag leek het me leuk om door Fairmount Park te wandelen. Na wat souveniertjes te hebben gekocht in het Visitors Center (volgens mij de enige plek waar je dat kan), heb ik de bus genomen naar het noorden van het park waar je de Lauren Hill Cemetary vindt. Op zich leuk om te zien, maar ik raad je niet aan om er helemaal heen te gaan. De barre tocht verliep namelijk een beetje zo. Langs autowegen door de hitte en waar heen voetpad was. Uiteindelijk vind je heel avontuurlijk een verborgen voetpaden door de struiken met natte en slipperige treden waar je vervolgens op een heel vreemd terrein uitkomt.

museum-of-art-philadelphia

Oh en als je denkt dat je lekker kunt lunchen bij een groot meer dat je op de kaart hebt gezien,  blijkt het een hermetisch afgesloten deep water terrein te zijn. Wat resulteerde dat ik heel saai een half uur langs een weg moest lopen om bij het leukere gedeelte van het park te komen. Conclusie het noorden van Fairmount Park is eigenlijk helemaal geen park en ligt in een shady neighbourhood van Philadelphia dus mijdt dat liever. Gelukkig heb ik dat even voor je uit kunnen zoeken ;).

eastern-state-penitiatary

Wat je wel in Fairmount Park wilt doen is naar het Museum of Art en de Rocky Steps bezoeken en dat is het wel zo’n beetje. Na een pitstop bij de Whole Foods die er in de buurt zit ben ik naar de Eastern State Penitentiary gegaan. Dit is een gevangenis die als eerste de methode heeft ontwikkeld waarin de gevangenen geen contact met elkaar hadden. 23 uur lang zaten ze in hun cel en 1 uur mochten ze naar buiten om te luchten. Je kan het nu een beetje vergelijken met de isoleercel.

al-capone

Het was heel erg bijzonder om rond te lopen wetende dat mensen hier opgesloten hebben gezeten en hoe dat moet zijn geweest. Zo heeft Al Capone ook in Philadelphia gezeten en had hij zelfs zijn eigen cel die natuurlijk helemaal niet als een echte cel was ingericht, maar met luxeuze meubelen. Ook was ik op een gegeven moment een stukje aan het luisteren over de dead row en het was zo stil om mij heen dat mijn schoenen een heel creepy geluid over de vloer maakte. En dat terwijl ik daarvoor iets had gehoord over geesten in de gevangenis.

gevangenis-philadelphia

Heel creepy dus en je kan je wel indenken hoe erg ik stiekem schrok toen er daadwerkelijk iemand de ruimte binnenkwam. Het heeft ook wel iets engs om zo door een verlate en verouderde gevangenis te lopen. Dit moet echt bovenaan je lijstje staan van je bezoek aan Philadelphia, ik vond dit heel erg bijzonder. Daarna ben ik doorgelopen naar het Sisters City Park waar je de Swann Memorial Fountain en de kathedraal vindt.

sweet-charlies

Na even gechilld te hebben ben ik doorgelopen naar een plekje waar ik twee dagen eerder een hele rij buiten had zien staan en me afvroeg waarom. Het antwoord? Het was een ijssalon waar ze zelf voor je ogen ijs maken op zo’n koud plaat. Uiteindelijk maken ze er van die ijsrolletjes van en kan je er zelf toppings op doen. Amazing! En omdat ik voor etenstijd ging was de rij gelukkig niet heel lang.

streetart

Daarna at ik nog wat nacho’s bij een leuk Mexicaans tentje en ging ik verzadigd weer naar huis. Ik heb het ook niet al te laat gemaakt want ik moest om kwart voor 6 alweer opstaan. Reizen is hard werken haha!

BewarenThe secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.