Mijn Amerika Trip: Aankomst & Providence!

providence4

Inmiddels ben ik alweer een week in Amerika en heb ik Providence en Boston achter me gelaten en ben ik momenteel nog een week in Seattle. Maar de afgelopen week was natuurlijk echt heel tof en het voelde ontzettend goed om weer in Amerika te zijn. Ik neem je mee op mijn trip met als eerste stop: Providence!

providence14

Na pas om 12 uur te zijn gaan slapen omdat ik zeker wilde zijn dat echt al mijn vluchten goed geregeld waren en ik ook op alle vluchten zou zitten, moest ik alweer om 4 uur opstaan. Mijn vader kwam me ophalen om me naar het vliegveld te brengen. Dat tijdstip vroeg om een kopje koffie en in het tankstation kon je zelf je Starbucks koffie maken. Een betere start is er niet!

providence15

Omdat ik al online ingecheckt was hoefde ik alleen nog maar mijn baggage in te checken en dat was een fluitje van een cent. Een geweldig systeem al zeg ik het zelf! Ik hoefde alleen nog maar in te stappen en te genieten van de reis. Eerst vloog ik naar Manchester waar ik binnen 1 uur moest overstappen en omdat dat eigenlijk te kort was werd ik helemaal begeleid en kreeg ik een complimentje over mijn Amerikaanse accent, want ze dachten dat ik Amerikaans was!

providence16

En vervolgens vloog ik naar JFK, New York. Met teveel eten trouwens haha. Een lunch al om half 11 Engelse tijd dat echt heel veel was. Later dit chocolade ijsje en vervolgens kreeg ik ook nog een hele snack box. Ik hoefde in elk geval niet van de honger om te komen! In New York had ik meer tijd om over te stappen naar Boston en door een vertraging had ik ook nog eens mooi de tijd om vooruit te bloggen voor die week, net zoals ik nu dit artikel aan het typen ben terwijl ik op mijn vlucht naar Chicago wacht.

providence17

Dit is trouwens de baai bij New York, zoooo mooi! Echt heel tof om te zien! We draaiden er helemaal omheen, op naar Boston!

providence19

En daar werd ik opgewacht door Frédérique en Manon net zoals in de film. Ik kwam aangelopen en zij renden ook op mij af in een dikke grouphug! Daarna hebben we nog wat lekkers gegeten en gingen we op naar Providence waar de slaap toch wel heel hard aankwam en ik net slaapdronken was haha. Ik vond het in elk geval heel grappig!

providence20

Oja en we genoten ook nog van een typische Boston Cream. Dit is een soort donut met een crème erin en een te zoete (en neppe) chocoladelaag. Te zoet omdat ik het niet gewend was, maar wel erg lekker :).

providence21

‘s Ochtends kon ik lekker uitslapen en gelukkig kon ik ook lekker lang blijven slapen want met een jetlag is dat niet altijd even gemakkelijk. Daarna werd ik getrakteerd op een typisch Amerikaans ontbijt: french toast! Zo lekker met maple syrup en fruit.

providence22

Daarna was het tijd voor een typisch spelletje in Rhode Island: bananagrams. Een soort scrabble maar dan speel je voor jezelf en maak je woorden. Wanneer alle letters op zijn en jij al je letters hebt gebruikt zeg je bananagrams en heb je gewonnen! Echt leuk!

providence3

Na deze relaxte ochtend kleedde ik me warm aan, want ondanks dat de zon buiten scheen was het ijs en ijskoud. In elk geval voor Nederlandse begrippen, want volgens mij was het zelfs nog onder het vriespunt. Niet alleen in Boston, maar ook in Providence is er een freedom trail die we afliepen, kijkend naar mooie gebouwen.

providence1

Ook liepen we langs de rivier waar, als het warmer weer is, elke avond een gondel langskomt die de fakkels aansteekt, dat moet een heel mooi gezicht zijn.

providence2

Een gebouw wat er met kop en schouders bovenuit steekt is het stadhuis. Een prachtig groot wit gebouw waarbij je niet kan stoppen met kijken. Je ziet hem zodra je de stad binnen komt en vanuit het huis waar ik verbleef kon je hem ook zien zodra we de stad weer inreden.

providence32

Ook zijn we nog een museum gaan bezoeken met verschillende afdelingen zoals Grieks en Romeins en Chinees. Deze mooie grote boeddha konden we daar ook bewonderen en er hing zelfs een schilderij van van Gogh en meer bekende schilders. Ook leuk: je kon in een typisch oud Amerikaans huis rondlopen.

providence5

Daarna liepen we door College Hill waar alle mooie en dure huizen staan en waar Freek aan Brown studeert! Echt heel tof om op zo’n universiteit rond te lopen.

providence4

Tijd voor een selfie! Op de achtergrond zie je de Brown Bear, die de mascotte is voor deze uni.

providence6

Deze prachtige deur is van een gebouw waar Emma Watson ook een fotoshoot heeft gehad toen ze van Brown afstudeerde.

providence23

Tijd voor lunch! Ik nam hummus met wortel, bleekselderij en bagel chips (ofwel gewoon getoast) met komijn. Heerlijk! Met daarbij een cappuccino met verse amandelmelk.

providence25

Vervolgens zijn we downtown gelopen en hebben we onder andere het oudste indoor mall bezocht. Met way too cute winkeltjes, echt heel schattig.

providence26

Na nog wat rondgelopen te hebben, gingen we eten bij een echt Amerikaans restaurant, G-Pub. Dat vraagt natuurlijk om een burger met cheddar cheese en bacon en ook krijg je er altijd een augurk bij, al heb ik geen idee waarom dat nu is.

providence27

Als voorafje hadden we trouwens nacho’s, die kunnen ze hier trouwens als de beste maken. Heerlijke sausjes, gesmolten kaas en knapperige chips. Mjam!

Na heerlijk gegeten te hebben en propvol te zitten omdat ik nog steeds een beetje jetlagged was, gingen we weer naar huis waar we een filmpje hebben gekeken, Dan in Real Life en het speelde zich ook in Rhode Island af dus het was wel erg leuk om te zien.

providence24

Aah mijn eerste echte dag was zo leuk! Ik vond het heerlijk om Freek en Manon weer te zien en om herinnerd te worden aan alle Amerikaanse dingen die me nu ineens weer opvielen en waar ik helemaal vrolijk van word. (Ik bedoel een supergroot reclamebord met de tekst: no pain, call Wayne, hoe verzin je het haha?)

Ik hoop dat jullie het leuk vinden om met mij mee op trip te gaan en mijn andere reisverhalen ook met veel plezier gaan lezen. Tijdens deze eerste week heb ik niet gevlogd, maar ik wil dat misschien in Seattle wel gaan doen, zouden jullie dat leuk vinden? Let me know!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

6 comments

 1. Anneleen

  Wauw die baai bij New York ziet er echt heel mooi uit! Meestal kijk ik niet zo graag uit het raampje vanuit een vliegtuig omdat ik dan het gevoel heb dat ik sneller misselijk word maar dat zou ik toch niet willen missen 😉

  1. Miss Craftsy

   Ik heb het juist precies andersom haha! Tijdens mijn terugvlucht zat ik in het midden met onhandige raampjes waardoor ik net niet goed naar buiten kon kijken en mijn buurman had de klep naar beneden :(. Toen werd ik dus helemaal misselijk.

 2. Esther

  Waaa, zo jaloers dat je in Amerika zit! Heel veel plezier en geniet ervan. Ik lees met plezier je reisverhalen 🙂

  1. Miss Craftsy

   Aaah dankjewel! Ik ben ook nog steeds jaloers op mijzelf. Kan soms nog steeds niet geloven dat ik hier weer ben 😉

 3. Manon

  Leuk om te zien! Ik ben zeker benieuwd naar al je reisverhalen, want ik wil ook zóóó graag eens naar Amerika. Veel plezier nog tijdens je reis! 🙂

  1. Miss Craftsy

   Thanks! Superleuk om te horen! Morgen komt er weer eentje 😉 waar zou jij graag in the usa naartoe willen?

Leave a Reply

Your email address will not be published.