Mijn Amerika Trip: New York, New York!

new york 9

Als je in Providence bent op zo’n korte afstand van New York, de stad waar ik in 2012 helemaal verliefd op werd, breng je natuurlijk even een bezoekje aan die stad. Wij hopten in een Megabus voor twee daagjes in de City that never Sleeps.

new york 1

Om 5 uur opstaan heeft zo haar charme kan ik je vertellen :). Maar dat betekende wel dat we om half 11 in hartje New York zaten. We dropten onze spullen in het hotel (Tribeca Blu, goede locatie downtown, veel herrie en vraag om een goed kussen ;)) en liepen daarna naar South Station, waar ook een TKTS loket zit, zodat je zonder in een huge rij op Times Square een kaartje kunt kopen voor een musical. Wij kozen voor Chicago! Daarna was het lunchtijd. Hier kon je zelf je bowl samenstellen met allerlei heerlijke dingen. Ik had iets met rijst, herbal chicken, spinazie en nog wat dingen.

new york 6

Daarna namen we de metro naar Central Park, waar we heerlijk genoten van het park (ook al staat het nog niet in bloei) en zelfs nog een tijdje op een rots van het zonnetje hebben kunnen genieten.

new york 7

Yay, het boothuis uit 27 Dresses ;).

new york 8

Daarna was het tijd voor het Rockefeller Center. Ik wilde eigenlijk de Top of the Rock gaan doen, maar het was uiteindelijk best wel prijzig en aangezien we toch de boottour zouden gaan doen, konden we ook op die manier de skyline vastleggen.

new york 3

Via het Rockefeller Centre liepen we door naar Times Square. Onderweg zagen we ineens cupcakes en ik zeg nog tegen Freek dat ik eigenlijk heel graag naar Magnolia Bakery wilde gaan. Bleek dat dus gewoon Magnolia Bakery te zijn! Wat een toeval!

new york 2

En toen moest Freek even dealen met een te blije Joyce die genoot van een heerlijke Red Velvet Cupcake! Mijn god, hij was echt té lekker!

new york 9

Times Square Baby!

new york 11

Ik was hier natuurlijk al eerder geweest, dus op zich was het voor mij niet heel erg fascinerend meer. Nu vielen vooral alle prikkels me op, mijn god wat een drukte haha! Toch wel stiekem heel erg tof om hier te mogen zijn!

new york 10

It’s all about that Jaz! Ik was hier nog superbenieuwd naar de musical! Ook leuk is dat Jennifer uit de countryband Sugarland een hoofdrol had. Zegt jullie waarschijnlijk niets, maar ik heb er toevallig een liedje van op mijn telefoon staan :).

new york 4

Na nog wat rondgelopen te hebben op Times Square, zijn we gaan eten. Als toetje konden we natuurlijk niet om een echte New York Cheesecake heen. Ook al zo heerlijk!

new york 5

En toen was het tijd voor de musical! Hij was wel echt tof hoor! Hele mooie en leuke liedjes, echt top mensen die alles zo zuiver zongen, geweldig! Wel had ik moeite om in het verhaal te komen, omdat het verhaal me in het begin niet duidelijk was. Het was vooral zang zonder tussenstukjes, dus ik was vooral zelf aan het bedenken haha. Dit kwam vooral omdat er weinig decor was, de orkestbak zat namelijk als een soort van tribune op het podium, waardoor er voor de rest weinig plek was. Freek zei dat er ooit een topdecor geweest heeft moeten zijn, dus het is wel jammer dat wij dat niet hadden. Doet het verhaal ook wel een klein beetje ten onder. Maar, het was wel echt een heerlijke musical!

new york 12

De volgende morgen werden we op ons gemakje wakker en na een bagel in een café te hebben gegeten en wat rondgewandeld te hebben, bezochten we het WTC memorial. Echt indrukwekkend. Ik heb wel een paar foto’s gemaakt om deze herinnering bij me te houden en eraan terug te denken hoe verschrikkelijk het moet zijn geweest. Ik vond het ook echt heel apart om daar rond te lopen, wetende dat in 2011 zoiets verschrikkelijks is gebeurd. Daarom vond ik het ook een klein beetje respectloos dat mensen daar allemaal selfies liepen te maken, alsof het een toeristische attractie is. Niet helemaal de juiste instelling al zeg ik het zelf.

new york 13

Ook mooi was het nieuwe WTC gebouw trouwens. Heel erg mooi gedaan!

new york 14

Daar issie, aan de linkerkant! Tijd om het museum te bezoeken hadden we niet, want we wilden kaartjes kopen voor de Statue of Liberty en Ellis Island tour. Via Wall Street en de Waterkant zijn we naar Battery Park gelopen en hebben we daar, nog redelijk snel ook, onze kaartjes weten te scoren!

new york 15

Hello there, beauty!

new york 16

En hello there beauty, I mean skyline ;). Dit was op het Statue of Liberty Island en het was echt heel mooi om zo de skyline te zien. Als je de tijd hebt zou ik echt deze tour gaan doen, omdat je zo ook het standbeeld goed kunt zien.


new york 17

Haha, ik was zo enthousiast dat ik mijn verkeerde arm gebruikte. Wel leuk voor het effect! Daarna gingen we door naar Ellis Island, waar een museum is waar je van alles leert over de mensen die de nieuwe wereld wilden ontdekken en door Ellis Island heen moesten om überhaupt in Amerika te mogen komen. Je werd helemaal gekeurd of je geen ziektes had, je wel genoeg geld had en je moest ook allerlei vragen beantwoorden. Het maakte echt wel indruk op mij, want zoals je misschien zult begrijpen is dat niet met de zachte hand gedaan. Nog een hele mooie reden om deze tour eens te gaan doen wanneer je in New York bent!

new york 18

Yay, een selfie met ons 3en! Na deze tour, hebben we nog even gechilld bij de Starbucks en daarna hebben we letterlijk moeten rennen om onze bus terug te redden, omdat Google Maps aangaf dat het maar 20 minuten reizen zou zijn, maar wij er uiteindelijk bijna een half uur over hebben gedaan, oeps! Het mannetje riep al: last call en het is dat Freek al de tickets in haar handen had, anders hadden we de bus waarschijnlijk niet meer in gemogen, hadden wij even geluk!

Ik heb lekker genoten van mijn 2 daagjes in New York, maar was stiekem ook wel blij dat ik weer in het rustige Providence terecht kwam :). De volgende keer lees je over mijn tripje naar Boston!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

7 comments

 1. Anneleen

  Wauw wat een prachtige foto’s! Volgens mij heb je het zo naar je zin gehad en terecht! 😉 die foto van jou met de skyline op de achtergrond is echt heel leuk! En Times Square lijkt me inderdaad heel indrukwekkend, ik zou denk ik niet goed weten waar eerst te kijken, met al die verlichtingen, reclame, taxi’s…

  1. Miss Craftsy

   Ah dankje! Ja precies dat gevoel krijg je inderdaad. De eerste keer vond ik het heel tof, maar nu was het toch net een beetje teveel haha

 2. Esther

  Omg, ik wás al jaloers, maar nu is het plaatje helemaal compleet, man! Ik ben vorig jaar in New York geweest, en dat reisje heeft er voor gezorgd dat ik bij iedere foto wat ik van NYC te zien krijg weer kriebels krijg … I want back!!!

 3. Het Sushimeisje

  Leuk! Ik ben er nog nooit geweest maar het staat wel op mijn lijstje. Ben je ook buiten het toeristengebied geweest?

 4. Manon

  Gaaf is het daar he! prachtige fotos heb je gemaakt.

 5. Manon

  Echt heel leuk om je verslagen te lezen. Ik ben nog nooit in NY geweest, maar wil er héél graag eens heen. Ga je tips van dit artikel wel onthouden als ik er ooit heenga 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.