Mijn Amerika Trip: Cape Cod

providence28

Niet ver weg van Providence, vind je een gebied met heel veel strand en een te mooie blauwe zee: Cape Cod. Bekend van Nantucket, waar veel celebrities en rijke mensen hun zomervakantie vieren en bekend als de plaats waar lieve Freek vroeger heeft gewoond. Een bezoekje waard dus!

providence7

Na nog een ochtendje relaxed doen, vertrokken we met een brede glimlach naar Cape Cod. Hoewel het best koud was, scheen de zon erg fel en kon ik in de auto veel lagen aan kleding weer uitdoen, het leek wel volop lente! Als eerste gingen we naar het huis waar Freek vroeger gewoond heeft, zo mooi! Ik vind het ook zo’n gek idee dat zij hier een deel van haar kinder/tienerjaren heeft door gebracht en hier ook gewoon naar school en zo is gegaan. Ik voelde me vereerd om alle plaatsen en dingen te zien die haar aan die tijd herinneren!

providence28

Tijd voor lunch! Ik wilde een foto maken van het restaurant, maar mijn camera stond nog op selfie stand :).

providence29

We gingen naar Crabapples, een restaurant waar Freek vroeger kwam met haar zusjes en moeder en die bekend staan om hun buffalo chicken.

providence30

Tijd voor een crispy buffalo chicken roll up dus, met coleslaw en de typische augurk on the side. Wat ook een typisch gerecht is in deze staat, is chowder, een romige soep met een basis van bouillon en met schelpdieren erin. Daarnaast krijg je er van die oyster cookies bij geserveerd. Ik ben niet zo’n hele erge visliefhebber, maar deze soep is wel lekker moet ik zeggen. Dus mocht je een keertje in de staat MS zijn, probeer dan zeker eens de chowder!

providence9

Daarna reden we door naar de kust, waar we een wandeling naast het water maakten. Eigenlijk wilde we ook naar het aquarium daar, want in ons boekje stond dat ie open was, maar niets was minder waar. Het was eigenlijk helemaal uitgestorven daar. Op zich heeft dat ook weer haar charme, want we werden beiden helemaal rustig was het weer en het water en hebben optimaal genoten.

providence8

Door naar de Nobska Lighthouse! Met een prachtig uitzicht en ook daar hebben we weer langs het water gewandeld en over rotsen heen gesprongen en over het strand gelopen, perfect!

providence11

Kijk, hier zie je zelfs nog een beetje sneeuw! Op sommige plekken lag er trouwens ook nog echt heel veel sneeuw, heel erg gek voor mij aangezien wij nauwelijks sneeuw hebben gehad dit jaar. Ook heb je hier een speciaal soort krab die letterlijk blauw bloed heeft. Freek heeft me verteld hoe ze heten, maar dat ben ik stiekem alweer vergeten. Het is in elk geval verboden om ze te vangen omdat ze best wel zeldzaam zijn. Oceanologie is hier heel groot en in Cape Cod zit ook een van de beste instituten die ook onderzoek doet naar deze krab en waarom deze blauw bloed heeft.

providence10

Heerlijk genieten aan het strand! Het viel me ook op dat er veel grafstenen in de ‘duinen’ waren. Een daarvan bleek van een vrouw te zijn die is omgekomen in het vliegtuig tijdens 9/11. Best wel heftig! Omdat deze vrouw zo van de zee hield, is ze hier ten ruste gelegd. Een mooi gebaar.

providence12

Strand!

providence31

Na deze heerlijke wandeling zijn we nog even door het dorpje Falmouth gelopen waar ze een heerlijke chocolaterie hadden. Zo kocht ik een dark chocolate sea salt caramel, dark chocolate mocha en de bekende smores! Daarna zijn we nog een kopje koffie gaan drinken in de coffeebar waar Freek’s moeder ook vaak kwam en waar alle locals elkaar allemaal kennen, zo leuk! Omdat het nu laagseizoen is, zijn echt alleen de locals hier en staan veel van de zomerhuizen nog leeg.

providence13

Op naar huis! Ik heb echt genoten van deze dag. De stralende zon en de te prachtige blauwe zee brachten me helemaal tot rust. Deze plek is zeker een bezoekje waard mocht je in de buurt zijn (van Boston) en als je meer tijd hebt, bezoek dan ook de eilanden Nantucket en Martha’s Vineyard. Misschien spot je in de zomer dan nog wel celebrities :).

De volgende keer lees je vanalles over mijn tripje naar New York, dus stay tuned! Ben jij weleens in Amerika geweest?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

13 comments

 1. Anneleen

  Wat een mooie, blauwe zee met dat strand en die rotsen! Kan me voorstellen dat je hier inderdaad erg rustig van wordt…

  1. Miss Craftsy

   Ja prachtig he! Ik bleef me ook maar verbazen hoe mooi het daar ook was. Zelfs over de snelweg rijden is daar prachtig (helemaal in de herfst so I’ve heard)

  2. vollkaskoversicherung mobiliar

   Wauw wat zie je er goed uit! Heb je je haar weer gedaan? Is die broek van Dr. Denim? Zo ja, dan heb ik hem ook, haha, maar dan in lange versie.. een oudje, maar vind hem nog wel fijn! x

   1. Miss Craftsy

    Dankjewel! Nee deze is van de Vero Moda, een hele fijne!

 2. Ingrid

  Ik ben zeker in Amerika geweest, super leuke vakanties gehad daar. Cape cod en die regio heb ik nooit bezocht, maar het ziet er allemaal prachtig uit!

  1. Miss Craftsy

   Een mooi land is het he! Dan zou ik Cape Cod zeker eens op je lijstje zetten 🙂

 3. Manon

  Wauw wat ziet het er geweldig uit!

 4. Het Sushimeisje

  Oooh Cape Cod ken ik van een film!
  Maar ik wist helemaal niet dat beroemdheden daar hun vakantie vierden. Waarschijnlijk dan wel in een luxe penthouse oid? Want ik kan me indenken dat, anders dan hier, die mensen anders echt lastig gevallen zouden worden door fans.

  1. Miss Craftsy

   Naja Cape Cod is zeg maar een gebied, waarvan Nantucket een eiland is, waar inderdaad bekende mensen verblijven. Wij kunnen natuurlijk ook gewoon naar het Gooi toe als we willen, ik denk dat het daar hetzelfde is

   1. Het Sushimeisje

    Ooh op die manier. Ik dacht een beetje aan beroemdheden van het kaliber Angelina Jolie, Taylor Swift. In het Gooi heb je natuurlijk wel BN’ers maar volgens mij meer de typetjes die nog wel rustig op straat kunnen zonder dat ze hele intensieve fans achter zich aan hebben hobbelen 😉

 5. Kitty

  Ziet er super uit daar 😀 Geniet ervan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.