podcasts

Mijn 10 favoriete podcasts die ik volg

Podcasts zijn voor mij echt een nieuwe hobby. Ik ben veel onderweg, ik wandel graag en ik leer nog liever. Dan zijn podcasts een uitkomst! Dit zijn mijn favoriete podcasts.

De voordelen van het luisteren naar podcasts

  1. Je kan ze overal beluisteren. Een tv show kijken overal lukt niet. Een spelletje spelen ook niet. En lezen is ook niet altijd mogelijk, helemaal als je tegelijkertijd iets met je handen moet doen. Je oren hangen er toch maar bij en dus kun je ze net zo goed nuttig maken door ze naar een podcast te laten luisteren.
  2. Een fijne break van muziek. Soms wil ik wel ergens naar luisteren, maar ben ik even klaar met muziek. En dus luister ik naar een podcast om daarna extra te kunnen genieten van mijn muziek.
  3. Ze zijn perfect voor tijdens automatische klusjes. De afwas doen, met de auto naar het werk of mijn favoriet: tijdens het schoonmaken. Verwen je brein met een toffe podcast terwijl je je saaie klusjes doet. Win win!
  4. Het is goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Ja het is een vorm van entertainment, maar sinds ik podcasts luister leer ik zoveel meer bij. En omdat er zoveel verschillende thema’s zijn, kun je ook podcasts luisteren die aansluiten bij je studie of je werk. Heb je meteen gespreksstof voor bij de koffieautomaat! Daarnaast is het natuurlijk ook perfect om juist je interesses uit te breiden.
  5. Je wordt visueler. Het klinkt gek dat je meer visueel wordt wanneer je ergens naar luistert, toch?! Het blijkt uit onderzoek echter dat je meer beelden voor je ziet en emotioneel meer betrokken bent bij een verhaal. Omdat ze het verhaal alleen maar horen, verzinnen ze zelf er beelden bij om het verhaal wat beeldender te maken. Daarnaast blijkt dat podcast luisteraars ook beter zich ergens op kunnen concentreren.
  6. Je wordt een actieve luisteraar. Omdat je aandacht moet geven aan de podcast door echt te luisteren, leer je om actiever naar het gesprek te luisteren om alles van de podcast mee te krijgen. Je leert dus om minder snel af te dwalen en deze skill kun je natuurlijk ook gebruiken in je dagelijks leven tijdens gesprekken met anderen.
  7. Ideaal voor multitasken. Zoals ik al zei: ideaal om twee dingen tegelijk te doen, zoals luisteren naar een podcast terwijl je schoonmaakt. Multitasken kan dus handig zijn, maar bij sommige dingen is het juist wel slim om je op 1 ding te focussen.

Mijn favoriete podcasts

Ik luister elke dag wel naar een podcast. Als ik naar school of het werk ga, als ik een stukje wandel of zelfs als ik de afwas aan het doen ben. Ik ben altijd een lezer geweest maar zoals je begrijpt is iedereen zo druk tegenwoordig en dit is mijn manier om lekker te leren en naar iets educatiefs te luisteren terwijl ik ondertussen iets anders nuttigs doe. Ik noem het efficiënt mijn tijd indelen ;). Dit zijn de podcasts die ik op dit moment volg:

Ik denk dat je hier best wel een thema in kan terug vinden haha. Ik houd ervan om te leren over een gebalanceerd leven op het gebied van happiness en health. Eigenlijk vooral wat ik met mijn eigen blog naar voren probeer te brengen en mensen mee hoop te inspireren. Geef deze podcasts een kans en als je zelf nog tips hebt, dan hoor ik ze heel graag!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.