sydney botanische tuin (17)

Mijn 10 favoriete dingen om te doen in Sydney

Australisch meest bekende stad bezoeken? Er is genoeg te doen in de stad van het Opera house en de Harbour Bridge. Dit zijn mijn meest favoriete dingen om te doen in Sydney.

sydney botanische tuin (22)

1. Bezoek de botanische tuinen

Ik ben een sucker voor mooie tuinen en vooral in steden, omdat dit je even kan doen ontsnappen aan het stadse gevoel en je je met groen kan omringen. Dat is wat je in deze botanische tuin zeker kunt doen. Maar er is meer. Dit is naar mijn mening de beste plek om vanaf de stad zelf de Harbour bridge en het Opera House vast te leggen op camera.

sydney uitzicht harbour bridge (3)

2. Beklim de Harbour Bridge

Maak je beenspieren klaar voor een mooie uitdaging en klim de treden omhoog de beroemde brug op. Of ga nog voor een mooiere uitdaging en beklim de brug daadwerkelijk van hoge hoogte of trek je running shoes aan om de brug over te rennen zoals veel locals doen.

sydney uitzicht manly ferry (7)

3. Paradeer rondom het Opera House

Het Opera House is iets wat je van dichtbij wilt zien. Zo was ik er altijd vanuit gegaan dat de witte buitenkant van het gebouw wit en even was, maar niets is minder waar. En ik laat het aan jou om uit te vinden hoe het er dan wel uit ziet. Ook heel tof en de moeite waard is het om een voorstelling te bezoeken, een unieke ervaring als je het mij vraagt.

sydney bondi beach (2)

4. Coogee to Bondi walk

En terug naar de natuur. Een van de mooiere dingen om te doen in Sydney is de Coogee to Bondi walk. Een heerlijke wandeling langs de kust van de stad en dat je heerlijke uitzichten biedt over het water en andere prachtige natuur. En op een mooie dag kan je er wel de hele dag over doen, want niets is heerlijker om een dip te nemen in een van de vele baaien waar je langs wandelt. En sowieso zijn Coogee en Bondi Beach heerlijke stranden om te vertoeven.

sydney uitzicht manly ferry (4)

5. Neem de ferry van Manly naar Circular Quay

Uiteraard moet je je dan wel eerst in Manly bevinden, maar de ferry terug naar het centrum van Sydney is er eentje om nooit te vergeten. Want wanneer jij je op de ferry bevindt, kun je ademloos genieten van de highlights en skyline van de stad. En als ik je nog een tip mag geven: de Harbour Bridge en het Opera House zien er nog mooier uit bij zonsondergang.

sydeny ferry

6. Hop over naar Manly

Naast Manly beach waar je kunt relaxen, zijn er nog meer redenen om de ferry naar Manly te nemen. Er heerst een veel chillere vibe dan in het centrum, dus het is heerlijk als je heel even de drukke stad wilt ontsnappen. Manly heeft een schattig centrumpje en als je via de rechterkant langs het strand loopt, kom je langs een aantal uitkijkpunten zoals Shelly Beach lookout.

sydney paddys market (2)

7. Souvenirs inslaan bij Paddy’s Market

Paddy’s Market is een begrip geworden en de plek om je souvenirs goedkoop in te slaan. Een grote en bomvolle hal vol souvenirkraampjes. Heerlijk om doorheen te slenteren en mooie cadeaus te kopen voor geliefden. Mijn favoriet zijn de hand geschilderde canvassen in Aboriginal stijl.

sydney the rocks

8. Dwaal rond in the Rocks District

Dit kan maar zo je favoriete buurt worden van Sydney. Deze historische buurt bestaat uit schattige straatjes met natuurstenen, veel cafés en restaurants. Vaak kun je er ook live muziek vinden en markten om te bezoeken. Dit is nu echt zo buurt om lekker in de verdwalen. En wil je meer weten over de geschiedenis van deze buurt? Bezoek dan het Rocks Discovery Museum.

sydney hyde park (3)

9. Chill in Hyde Park

Locals komen graag in Hyde Park om de frisse lucht in te ademen tijdens hun lunch break, dus waarom doe jij niet hetzelfde? Neem een kleedje mee en wat eten en kom tot rust in Hyde Park. Naast het groen vind je er veel monumenten en beelden zoals het ANZAC memorial beeld en ook heb je een mooi uitzicht op de St. Maria Kathedraal.

sydney flinders cat

10. Ontdek Sydney te voet

Hoewel het openbaar vervoer prima geregeld is, ontdek je een stad het beste te voet. Zet je beste beentje voort en ontdek bijvoorbeeld wijken zoals Chinatown en Surry Hills waar je overigens ook heerlijk kunt eten. Of kijk uit naar het Shakespeare beeld of de openbare bibliotheek waar je een beeld vindt van Matthew Flinders in eigen persoon. En een standbeeld van zijn kat. Juist! Laat de stad tot leven komen terwijl jij erin rondloopt!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.