Midden-Oosterse linzen spread

Stap het Midden Oosten in met deze heerlijke linzen spread. Ideaal om te meal preppen en mee te nemen naar kantoor of school.

Wat heb je nodig? (voor 3 – 4 lunches)

  • 1 blik linzen
  • 1/2 komkommer
  • 3 el tahini
  • 2 el citroensap
  • 2 el Belgische mayonaise
  • 1 el peterselie
  • 1 tl komijn
  • 1 tl koriander
  • 1/2 tl knoflook
  • 1/8 tl cayennepeper
  • peper en zout
  • rijstwafels
  • komkommer, paprika & sesamzaadjes ter decoratie
linzenspread 3

Hoe maak je de Midden-Oosterse linzen spread?

  • Maak de dressing door in een kommetje de tahini, mayonaise, citroensap en alle kruiden te doen.
  • Roer de dressing goed door elkaar.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  • Doe de komkommer en de linzen in een slakom en voeg ook de tahinisaus toe.
  • Schep de linzenspread op rijstwafels.
  • Decoreer met de komkommer, paprika en sesamzaadjes.

Dit is zo’n eenvoudige lunch om te maken! Het is snel klaar, en met deze linzen spread als basis kun je eigenlijk alle kanten op. Je gebruikt een blik linzen en de dressing als basis en daarna kan je van alles toevoegen. Zo gebruikte ik komkommer, maar je kan er ook paprika, sla, augurk, tomaat en alles wat je maar lekker vindt toevoegen. Deze spread is ook ideaal om te meal preppen omdat je met een batch meteen een paar dagen vooruit kunt. Natuurlijk kun je in plaats van rijstwafels ook gewoon brood gebruiken als je dat lekkerder vindt.

linzenspread 2

Voor de linzen spread begin je met het maken van de dressing. Hiervoor gebruik je 3 el tahini samen met 2 el citroensap, 2 el Belgische mayonaise (of vegan mayonaise) en de mix van alle kruiden. Als je lekker lui bent en nog sneller klaar wilt zijn, dan kan je ook shoarmakruiden toevoegen aan de dressing. Dit roer je door elkaar door een klein kommetje te gebruiken. Daarna snijd je de komkommer in hele kleine blokjes en doe deze in een salade kom of container. Spoel de linzen af en voeg deze bij de komkommer.

Als je voor meer een spread gaat, dan kan je de linzen ook prakken met een vork om het wat smeerbaarder te maken. Voeg nu ook de dressing toe en roer alles goed door elkaar. Pak nu de rijstwafels (of een lekker bammetje) erbij en schep hier de linzen spread op. Decoreer de rijstwafels met wat schijfjes komkommer, stukjes paprika en wat sesamzaadjes. Je kan de linzen spread ongeveer 3 dagen in de koelkast bewaren.

Join the LTE Newsletter!

Do you want to live your best life yet and work on that every single day? Let me help you! Subscribe to my newsletter and receive actionable & inspiring steps to reach your highest potential.



Leave a Reply

Your email address will not be published.