vegetarische wraps

Mexicaanse wraps met kaassaus

Wraps wraps wraps! Van Mexicaans eten kan je altijd een leuke fiesta maken, zelfs als het vegetarisch is.

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

2 tot 4 wraps
1 blikje kidneybonen
1 blikje mais fiesta (groentemix van Bonduelle
100 ml passata
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
1 tl chilipoeder
1 tl knoflook
1 el koriander
4 plakjes cheddar kaas
4 el melk
Zakje gemengde sla

mexicaanse wraps met cheddar kaassaus

Hoe maak je de Mexicaanse wraps met kaassaus?

Dit gerecht maakte ik voor een vriendinnetje en mijzelf. Soms is het leuk om echt uit te pakken met eten serveren voor je vrienden, maar soms is het ook prima om iets heel eenvoudigs klaar te maken. Dit gerecht is zo klaar zodat je tijd genoeg over houdt om lekker bij te kletsen. En simpel en snel hoeft absoluut niet lekker te zijn. Dit was heerlijk!

Normaal doe ik altijd geraspte kaas op en over mijn wraps, maar ik moest ineens denken aan de Amerikaanse manier waar ze alles met cheddar doen. Hoewel het niet veel beter is, is het voor mij meer authentiek en lekkerder dan onze gewone kaas. Daar zijn ze namelijk echt top in het maken van Mexicaanse gerechten.

wraps met kaassaus

Zo maken de Amerikanen ook graag een saus van hun cheddar. Een van de dingen die me daar opvielen (naast mac and cheese) is dat ze geen mayonaise bij hun friet serveren, maar ketchup en cheddar kaassaus. Jup die gaat gewoon over de friet heen. En nacho’s. En wraps. Jam! Daarom wilde ik zelf een kaassaus proberen te maken en ik dacht dat dit het beste ging met melk. Trial and error, maar zeker een positieve uitkomst.

Dit recept is ook binnen 10 minuten klaar. Het enige wat je hoeft te doen voor de Mexicaanse groentenmix is de rode kidneybonen en de mais fiesta in een hapjespan op te warmen samen met de passata. Doe hier al je kruiden doorheen en blijf regelmatig doer roeren op laag vuur zodat de saus lekker kan indikken.

gezonde mexicaanse wraps

Voor de kaassaus doe je de cheddar kaas samen met de melk in magnetronbestendig bakje en die doe je een halve minuut in de magnetron. Daarna roer je het even door en herhaal je dit telkens weer totdat je een mooie, gladde cheddar kaassaus hebt. Doe ook de sla alvast in een bakje en snijd deze wat kleiner.

Serveer de wraps samen met de Mexicaanse groentemix, kaassaus en sla en bouw je eigen wrap. Ook lekker om te serveren met zelfgemaakte guacemole, zure room of kwark.

[yumprint-recipe id=’38’]The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.