Mexicaanse salsa met guacamole

guacemole

Heb jij ook weleens van die dagen dat het je allemaal even niets kan schelen wat je nu naar binnen stopt, dat je absoluut geen zin hebt in gezond eten, laat staan koken maar dat wanneer je eenmaal een gezond maaltje voor je hebt staan je daar toch stiekem wel heel erg van geniet?


Zo herkenbaar niet? Ik heb regelmatig van die dagen. Na een lange dag werken ben ik vaak zo moe dat ik echt geen zin meer heb in koken en eigenlijk alleen maar slechte dingen uit de kast wil trekken. Vaak is het wel zo dat wanneer ik me er toe zet om toch ‘wat in elkaar te flansen’ ik daar heel erg blij mee ben. Dat je gewoon voelt hoe goed gezond eten voor je is. In dat soort gevallen probeer ik ervoor te zorgen dat ik gewoon supersnel een gezonde en eenvoudige maaltijd op tafel kan zetten en dat is deze Mexicaanse salsa zeker!

snelle mexicaans eten

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

1 blik mais
1 blik zwarte bonen
100 tot 200 gram pomodoro
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel knoflookpoeder
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel cayennepeper
1 eetlepel peterselie
Peper en zout
1 avocado
2 eetlepels yoghurt
1/2 eetlepel paprikapoeder
1/2 eetlepel knoflookpoeder

mexicaanse salsa

Hoe maak je de Mexicaanse salsa?

Verwarm een pan met wat kokosolie en doe daarin de mais, bonen, pomodoro en de kruiden tot en met het peper en zout. Let trouwens wel op de ingrediëntenlijst van de blikken groenten. Soms kan er suiker inzitten en dat wil je eigenlijk liever vermijden. Zet het op laag vuur zodat het rustig warm kan worden terwijl je de guacemole klaarmaakt. Doe wat avocado in een bakje en prak dit tot een mousse. Zorg ervoor dat je een rijpe en dus zachte avocado hebt. Doe de yoghurt erbij en de onderste kruiden. Voeg ook naar smaak wat peper en zout toe. Als je het lekker vindt kan je ook wat tomaat toevoegen aan je guacemole. Als de salsa voldoende is opgewarmd kan je dit op je bord scheppen en aftoppen met de guacemole. Wil je een wat stevigere maaltijd? Dan kan je er natuurlijk ook lekker nacho’s bij eten.

gezonde mexicaanse salsa

Deel jouw eten op Twitter (@misscraftsy) en/of Instagram (@misscraftsynl) en tag mij! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!

Wat is jouw favo Mexican food?

Join the LTE Newsletter!

Do you want to live your best life yet and work on that every single day? Let me help you! Subscribe to my newsletter and receive actionable & inspiring steps to reach your highest potential.Leave a Reply

Your email address will not be published.