mexicaanse ovenschotel met kaassaus van cashewnoten 2

Mexicaanse ovenschotel met een kaassaus van cashewnoten

Volop genieten van de Mexicaanse keuken en tegelijkertijd goed zorgen voor je lichaam. Met deze smeuïge en rijke Mexicaanse ovenschotel met een kaassaus van cashewnoten, krijgen niet alleen je smaakpapillen een boost, maar ook je lichaam!

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

 • 1 blik zwarte bonen
 • 150 gram mais
 • 120 + 120 gram salsa
 • 4 kleine mais tortilla’s
 • 90 gram kokos yoghurt
 • 70 gram cashewnoten
 • naar smaak: paprikapoeder, komijn, zout, knoflookpoeder

mexicaanse ovenschotel met kaassaus van cashewnoten

Hoe maak je de Mexicaanse ovenschotel met cashew kaassaus?

 • Doe de cashewnoten in een bakje met water en laat ze minstens 2 uur wellen
 • Maak de kaassaus door de cashewnoten met de kruiden, 120 gram salsa, kokosyoghurt en een scheut water te mixen in een keukenmachine
 • Verwarm de oven voor op 185 graden
 • Doe 1/3 van de kaassaus in een ingevette ovenschotel
 • Leg hierop 2 mais tortilla’s
 • Strooi hierover de helft van de zwarte bonen en mais
 • Schep de overige salsa hierover
 • Schep weer 1/3 van de kaassaus over de salsa
 • Leg de laatste mais wraps hierover, aangevuld met de rest van de zwarte bonen, mais en tenslotte de kaassaus
 • Doe aluminiumfolie over de ovenschotel en bak de Mexicaanse schotel voor 15 minuten
 • Haal de folie eraf en bak dan nog eens 5-10 minuten totdat de kaas mooi bruin is

Wanneer je heerlijk Mexicaans wilt eten en jezelf wilt verwennen, maar dan met de juiste producten, kan dat soms best lastig zijn. Vette kaas en zure room gecombineerd met veel koolhydraten is een guilty pleasure die je niet al te vaak wilt eten. Deze Mexicaanse dish brengt daar echter verandering in. Met deze veganistische ovenschotel kun je genieten van je favoriete keuken, maar met al het goede dat Mexicaans eten te bieden heeft.

De vette kaas vervangen we voor de goede vetten uit noten. Noten zitten boordevol mineralen en vitaminen die je nodig hebt om goed voor je lichaam te blijven zorgen. Een handje noten per dag kan je al een goede boost geven. Tijd om dat handje noten toe te voegen aan je Mexicaanse ovenschotel. Voor je de kaassaus gaat maken, wel je eerst de cashewnoten. Dit kan je de avond van tevoren al doen, ‘s ochtends als je in de keuken komt of net wanneer het jou uitkomt. Je wilt er echter wel voor zorgen dat de noten minstens 2 uur geweekt hebben. Niet alleen is dat handiger om er zo een kaassaus van te maken, maar wanneer je noten welt worden de voedingswaarden die ze in zich hebben beter in je lichaam opgenomen. Stel het je zo voor: een noot is een zaad dat droog is en water nodig heeft om te groeien. Wanneer je dus water toevoegt, gaat de noot als het ware leven gepaard met alle voedingswaarden.

mexicaanse ovenschotel met kaassaus van cashewnoten 3

De kaassaus maak je door de gewelde cashewnoten in een keukenmachine te doen samen met 120 gram salsa, de kokosyoghurt en een scheutje water. Voeg ook naar smaak wat zout, paprikapoeder, komijn en knoflook toe. Mix alles met elkaar totdat je een saus krijgt. Zet dit even apart. Verwarm daarna de oven voor op 185 graden. Neem er een ingevette ovenschotel bij en daarna begint het stapelen van de Mexicaanse ovenschotel. Allereerst schep je 1/3 van de kaassaus in de ovenschotel. Neem 2 van je kleine mais wraps en dip deze als het ware in de saus. Daarna strooi je de helft van de zwarte bonen en mais over de wraps, gevolgd door de overige salsasaus. Hierna is nogmaals 1/3 van de kaassaus aan de beurt waar je de overige 2 mais wraps weer in dipt. Strooi de rest van de zwarte bonen en mais over de wraps en schep het laatste beetje van de kaassaus over de groenten.

Doe vervolgens een stuk aluminiumfolie over de ovenschaal om ervoor te zorgen dat de kaassaus niet al te snel aanbrandt. Doe de Mexicaanse ovenschotel 15 minuten in de oven. Haal hierna de folie ervan af en stop de ovenschotel nog voor 5 tot 10 minuten terug in de oven om een mooi bruin korstje op je kaassaus te krijgen. Dit is afhankelijk van jouw oven hoe lang dit duurt dus houdt dit zeker in de gaten! Garneer jouw ovenschotel met wat lente ui mocht je dit lekker vinden.The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.