Mexicaanse chili con couscous

Mexicaanse chili con quinoa

Een Latijns-Amerikaanse versie op de bekende chili con carne. Lekker vegetarisch en met de populaire en van oorsprong komende quinoa als voedende basis. Dat wordt smullen dus, die chili con quinoa!

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

100 gram quinoa
1 ui
2 paprika’s
1 blikje rode kidneybonen
1 blikje mais
100 gram geraspte kaas
400 ml gezeefde tomaten
1 tl paprikapoeder
1 tl komijn
peper en zout

Mexicaanse chili con couscous 2

Hoe maak je de Mexicaanse chili con quinoa?

  • Snijd de ui en paprika’s klein en bak in een pan
  • Voeg de gezeefde tomaten, quinoa, kruiden en wat water toe
  • Laat zachtjes 10 minuten doorkoken
  • Voeg de bonen en mais toe en laat vijf minuten meekoken
  • Schep de chili con quinoa op en top af met de geraspte kaas

In plaats van chili con carne met een stukje brood of wat rijst kan je het natuurlijk ook heel eenvoudig maken met quinoa. En dit doen we dan meteen er in, want dat is dan wel net zo gemakkelijk en pan proof :). Dit is dus geen chili con carne pero un chili con quinoa y sin carne. Snap je hem nog? Voor degene die geen Spaans kunnen: dit is een heerlijke vegetarische chili met quinoa. En nog leuker voor als je van weetjes houdt: dit is een echt Latijns-Amerikaans gerecht dankzij de quinoa die van oorsprong hier ook vandaan komt. 

Mexicaanse chili con couscous 3

Voor de Mexicaanse chili con quinoa snijd je eerst de ui en paprika’s klein, welke je kort aanbakt in een pan. Daarna voeg je de gezeefde tomaten, quinoa, kruiden en wat water toe. Schat zelf even in hoeveel water je nodig hebt om een mooie saus te krijgen en waar de quinoa in kan gaar koken (dit zet uit). Het teveel aan water kan je eenvoudig droogkoken door het vuur hoog te zetten, so no worries.

Na zo’n 10 minuten voeg je ook de mais en de rode kidneybonen toe. Laat het nog ongeveer 5 minuten zachtjes doorkoken of totdat de saus op de gewenste dikte is gekomen. Schep de chili con quinoa op de borden en top het af met de geraspte kaas.The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.