Mexicaanse casserole

casserole met wraps

Wow, valt het jou ook al op dat ik de laatste tijd veel Mexicaans kook? I just love it! Dit keer maakte ik een Mexicaanse casserole met wraps dat serieus zonder te overdreven het lekkerste is dat ik sinds tijden op heb!

Wanneer je niet al te veel ongezonde koolhydraten wilt eten, dan is Mexicaans eten vaak supergezond! Mits je de rijst gewoon overslaat en bonen als basis gebruikt, heb je meteen een gezonde basis, die ook meteen heel vullend is. Ik heb ervoor gekozen om deze Mexicaanse casserole vegetarisch te maken, maar je kunt er natuurlijk altijs voor kiezen om er lekker kip bij te bakken. Door de kaas en de saus worden de wraps heel erg moist en is het gewoon echt een genot om te eten. En die kaas! Had ik al verteld dat ik gesmolten kaas heerlijk vind? En in combinatie met de casserole komt alles helemaal tot zijn recht. Dan snap je vast waarom ik deze Mexicaanse dish zo om te smullen vind!

mexicaanse casserole

Wat heb je nodig? (voor 2-3 personen)

100 gram gedroogde kidneybonen
1 paprika
4 tomaten
1 courgette
1 pakje pomodoro
1 zakje geraspte kaas
3 wraps

casserole

Hoe maak je de Mexicaanse casserole?

Week de avond van tevoren de kidneybonen in een bakje en zorg ervoor dat je ‘s ochtends bij het opstaan de kidneybonen 1 tot 1.5 uur kookt. Dit kan prima terwijl je je ochtendroutine afwerkt. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om een blikje kidneybonen te nemen. Verwarm de oven vast voor op 200 graden en vet een ovenschaal in. Snijd de courgette, tomaten en paprika in stukken en bak deze in een pan. Voeg ook de kruiden toe zodat de smaak goed in de groenten trekt. Terwijl dit bakt was je de kidneybonen af en laat deze ook nog even meebakken met de andere groenten. Wanneer deze klaar zijn, vul je de ovenschaal met wat pomodoro, daarna een laag groenten, een wrap en daarna een laag kaas. Herhaal dit nog eens en daarna doe je nogmaals wat saus en de laatste laag groenten (je hebt dus 3 lagen groenten). Doe de wrap erop, schenk daaroverheen het laatste beetje saus en strooi daaroverheen de resterende geraspte kaas. Doe de Mexicaanse casserole ongeveer 20-30 minuten afhankelijk van je oven.

gemakkelijke casserole

Deel jouw eten op Twitter (@misscraftsy) en/of Instagram (@misscraftsynl) en tag mij! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!

Heb jij weleens een casserole gegeten? En wat was jouw combinatie toen?

Join the LTE Newsletter!

Do you want to live your best life yet and work on that every single day? Let me help you! Subscribe to my newsletter and receive actionable & inspiring steps to reach your highest potential.



2 comments

  1. Nesrin

    Dit ziet er lekker uit, ik vind Mexicaans eten lekker maar maak haast nooit Mexicaanse gerechten want de rest van het gezin hier is er niet dol op 🙁

    1. Miss Craftsy

      Dankjewel Nesrin! Dat is jammer dat je het dan niet vaak kunt eten. Hopelijk lukt het binnenkort om het eens voor jezelf klaar te maken 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.