Marokaanse bastilla

bastilla1
Ik kan me niet herinneren of ik ooit weleens een gerecht uit de Marokaanse keuken op heb, maar dit is serieus een aanrader! Waarom? Omdat ik naast pannenkoeken niet heel vaak een zoete avondmaaltijd op heb en dit is echt echt echt heel lekker! En ik heb ook nog nooit zoiets soortgelijks op. Je hoort het al: ik ben heel enthousiast over dit recept!

Ja een bastilla zul je wel denken, wat is dat nou weer? Het is eigenlijk een mooi pakketje van filodeeg met een leuke verrassing erin. Eigenlijk kan je er van alles in stoppen, maar ik heb het gemaakt met kip, amandelen en een zoet sausje.

Wat heb je nodig? (voor 1 persoon)
1 kipfilet
1 kleine ui
1 stukje gember
1 teentje knoflook
2 theelepels kaneel
1 theelepel kurkuma
25 gram amandelen
1 eetlepel olijfolie + wat extra
2 eetlepels honing
2 vellen filodeeg
1/2 courgette
een lepeltje groene pesto

bastilla7
Hoe maak je het?
Als eerste is de saus aan de beurt, dus pak alvast een kleine kom. Meng de honing met de olijfolie met kleine stukjes gember en knoflook en voeg ook nog de kaneel en kurkuma eraan toe. Roer het goed door elkaar. Wil je een wat meer saus dan kun je wat water toevoegen. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en voeg deze toe aan de kom zodat de kip kan marineren in de saus.

bastilla6
Verwarm de oven alvast voor op 190 graden. Terwijl de kip lekker ligt te marineren, kan je alvast de ui in stukjes snijden. Na 10 minuutjes heeft je kip wel genoeg gechilld en kan je hem aan het schrikken maken door ze lekker te gaan bakken. Voeg na een minuutje 0f 2 ook de ui hieraan toe. En oohh man dit ruikt zooo lekker als je dit aan het bakken bent, echt door dit kaneel is het bijna onweerstaanbaar geworden! Terwijl dit mengsel lekker aan het bakken is, pak je de vellen filodeeg erbij die je aan elkaar vast laat plakken door op 1 vel wat olijfolie te smeren en de volgende er bovenop te leggen.

bastilla5
Leg het filodeeg op een bakplaat. Als je kip lekker bruin is gebakken kan je het mengsel op het midden van het filodeeg scheppen. Maak het mooi af door de amandelen erover heen te strooien en dan kan het filodeeg dicht.

bastilla4
Pak alle uiteinden bij elkaar en vouw deze naar het midden. Maak er een mooi pakketje van en besmeer het filodeeg met nog wat olijfolie. Bak de bastilla’s ongeveer 15 minuutjes in de oven.

bastilla3
Voor de extra groenteboost rasp je met een juliennerasp de courgette in reepjes en dit meng je met wat pesto naar smaak. Ik dacht eerst ook dat het een rare combi zou zijn, maar de afwisseling van zoet en fris is echt heel lekker! Als je bastilla klaar is, leg je deze bovenop het courghetti feest en klaar is je maaltje!

bastilla2
Lijkt jou dit gerecht net zo lekker als ik dat vind? Laat het me even weten als je dit gemaakt hebt, ben benieuwd of je het ook zo nom nom nom vindt!

Eet smakelijk!



SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

10 comments

  1. Manon

    Dat ziet er wel lekker uit zeg!

  2. Mooddressing

    Het ziet er zo gaaf uit!! Ik ga dit sowieso proberen.

    1. Miss Craftsy

      Haha thanks! Ik hoor graag hoe het smaakte!

  3. Bianca

    Ik kende dit nog helemaal niet, maar het ziet er wel erg lekker uit bedankt voor het delen x

    1. Miss Craftsy

      Ik eerst ook niet, ik kwam het ook per toeval tegen! Graag gedaan meis!

Leave a Reply

Your email address will not be published.