ontbijt met amaranth en mango

Mango parfait

Kijk dat ziet er nog even wat anders uit dan dezelfde ingrediënten te serveren in gewoon een kom. Deze mango parfait is ideaal als zondagsontbijt of serveer hem als toetjes voor je vrienden.

Wat heb je nodig? (voor 1 ontbijt)

40 gram amaranth
1 el olijfolie
150 gram kwark
150 gram mango
5 gram cacao nibs
5 gram kokosrasp

mango ontbijt in a mug

Hoe maak je de mango parfait?

Dit is echt een heerlijk fruitig ontbijtje om jezelf mee te verwennen op een zondagochtend. Het doet me door de mango ook echt de denken aan een fijne lente. Sowieso lijk ik wel meer mango te eten zodra het mooi weer is haha.

Voor dit ontbijt heb ik amaranth gebruikt, een soort mini versie van quinoa die je perfect kunt poffen in een pan. Je kan ook quinoa gebruiken of anders het inruilen voor een muesli.

mango parfait

Doe de olie met de amaranth in een steelpannetje en zet deze op laag vuur met een deksel erop. Blijf regelmatig met de pan schudden om te voorkomen dat de amaranth gaat aanbrandrn. Eigenlijk doe je dus gewoon hetzelfde als wanneer je popcorn zou gaan poffen.

Vervolgens snijd je de mango in blokjes als je verse mango hebt. Ik gebruik zelf diepvriesmango en die kan ik gewoon zo gebruiken als ze wat ontdooid zijn #lazy.

ontbijt met amaranth en mango

Weeg je kwark af en pak daar vervolgens 1/3 van die je in een bakje of mason jar schept. Ik vind het er heel leuk uitzien om dit in het laatste te doen. Vervolgens schep je daar 1/3 van je mango overheen en de helft van de amaranth. Herhaal dit nog eens en eindig vervolgens met een laatste laag aan kwark en mango. Top het af met wat cacao nibs.

[yumprint-recipe id=’45’]The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.