wat eet je met paleo

Wat mag je eten met Paleo?

Als je Paleo eet dan kan je toch bijna niets meer eten? Wat moet ik nu zonder mijn ouder vertrouwde pasta?

Als ik uitleg hoe ik momenteel eet en wat dat inhoudt, dan word ik soms raar aangekeken. Maar eet je dan helemaal geen pasta meer? Of kaas? Nee dat klopt!

Het basisprincipe van Paleo is dat je alleen groenten, fruit, vlees, noten en zaden eet. Dat klinkt heel weinig maar je kunt er echt enorm in variëren en de mogelijkheden zijn eindeloos!

fruitsalade

Fruit

Laten we even alles doornemen wat je mag nuttigen. Als we kijken naar fruit dan mag je gewoon al het fruit eten dat je maar wil. Hierin zitten ook jouw koolhydraten, dus het fruit is erg goed om aan je macros te komen. Krijg je net snel trek als je fruit eet? Combineer het dan met wat vetten zoals noten. Ook rozijnen en droog fruit mag je gewoon nuttigen.

Groenten

Voor groenten gaan we al ietsje specifieker zijn. Hier laat je de peulvruchten liever staan. Denk hierbij aan bonen, linzen, kikkererwten maar ook pinda’s. In deze peulvruchten zit een stofje dat je darmen niet zo fijn vinden en daarom laten we ze liever staan. Overigens zit dat stofje niet in gewone erwten en die kan je ook prima eten wanneer je Paleo eet. Voor de rest mag je alle groenten eten, hoewel er ook twijfels bestaan over mais omdat dit een graansoort is.

tomaten burgers

Vlees

Het leuke van vlees is dat je al het vlees mag eten dat je wilt, van kip tot aan rund, van varken tot aan vis. Hierin kan je daarom ook heel veel variëren. Ik zelf ben niet zo van het varkensvlees, maar ik eet nu wel bacon dat ik heerlijk kan combineren met gebakken eieren, hemels! Verder eet ik graag kip, gehakt, tonijn en witvis.

Noten en zaden

Alles behalve de pinda dus. Makkelijker kan niet ;). Je wilt wel liever kiezen voor de ongezouten en ongebrande versie als je voor ultragezond wilt gaan. Dit is ideaal om aan je vetten te komen en je maaltijd lekker mee af te toppen.

aziatisch gezonde kip

Overig

Ik zei dat het op hield bij de bovenstaande opties, maar ik heb nog een verrassing! Natuurlijk mag je in de Paleo leefstijl ook lekker veel eieren eten en mag je zelfs ook honing omdat dit wel een natuurlijk product is. Houd er wel rekening mee dat ze vroeger het maar zelden aten, dus zie het als een traktatie. Wat verder ook nog natuurlijke producten zijn is kokos. Dus je mag kokosmelk, kokosmeel en geraspte kokos. Ideale bestandsdelen om mee te bakken als je het mij vraagt. En reuzelekker natuurlijk!

Zoals je leest mag je nog best een hoop eten en kan je daarmee goed variëren. Omdat je hier ook meer proteïnen eet, ben je sneller verzadigd en eet je ook minder en is het ook goed voor je uithoudingsvermogen en spierherstel.

Maar mis ik nu de pasta, rijst, kaas, yoghurt en brood? Ja soms, maar ik eet nu ook zoveel lekkere en gevarieerde dingen dat ik eigenlijk geen tijd heb om het te missen haha. Het gaat me heel makkelijk af en het is een mindset die je hebt en die anderen missen waardoor ze zo reageren op mijn verhaal. Een kwestie van uitproberen, doorzettingsvermogen en mooie doelen. Ik vind het in elk geval heel fijn om zo op een gemakkelijke manier meer eiwitten binnen te krijgen (ik haal het elke dag met gemak) en ik weet dat ik heus wel weer een keertje brood mag eten. Easypeasy!

Denk jij dat je Paleo eens een keertje wilt proberen?Want to finally stop Stress Eating?

Stress eating at the end of a long day?
Always starting with a new diet on Monday?
Eating away your emotions?
And do you want to end this?

Download my FREE ebook with
21 Simple Strategies to Stop Stress Eating!
4 comments

 1. Valerie

  Ik ben gevoelig voor tarwe en pinda en probeer verder zo onbewerkt mogelijk te eten, dus stiekem eet ik daardoor best paleo-ish. Alhoewel.. Kwark gaat er wel in hihi!

  1. Miss Craftsy

   Wat goed! Lukt het jou dan ook wel om gevarieerd genoeg te eten? Dat vond ik namelijk weleens lastig

   1. Valerie

    Erg gevarieerd wil ik mijn eten op het moment niet noemen. Dat heeft er vooral mee te maken dat ik aan het afvallen ben. Ik merk dat het gemakkelijker voor mij is om mij aan mijn maximale calorieën te houden als ik erg “basic” eet.

    1. Miss Craftsy

     Ja snap ik! Dan hoef je er verder niet zoveel over na te denken. Heel veel succes meis!

Leave a Reply

Your email address will not be published.